""
""

Prvi poraz Partizana: Rusi slavili u 92. iz slobodnjaka, sudija ignorisao Božinova

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.15. | 15:02

Mordovija bolja od crno-belih (1:0) u trećem testu u okviru pripremnog perioda

Treća nije bila sreća. Posle dve pobede nad srpskim niželigašima (Sloga iz Bajine Bašte 3:0, Zlatiborac 4:0) Partizan je pretrpeo prvi poraz u pripremnom period. I to od ruskog premijerligaša Mordovije. Ekipa iz Saranska slavila je u meču odigranom iza zatvorenih kapija Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi – 0:1.

Izabrane vesti

Prema svemu viđenom utisak je da su izabranici Zorana Milinkovića zaslužili bolji rezultat. Stvarali su šanse, promašivali ih i kako to u fudbalu obično biva, stigla ih je kazna. U prvih pola sata se istakao Grbić koji je namestio lepu šansu Goluboviću, a potom umalo iznudio i asistirao Božinovu koji je tukao glavom. Lopta je pogodila u ruku jednog igrača Mordovije, ali se pištaljka sudije Santrača nije začula. Samo nekoliko minuta kasnije, opet je Božinov mogao da iznbudi penal kada ga je srušio golman Revišvili, ali opet Santrač nije pokazao na belu tačku. U 45. minutu je Lukić raspalio sa 20 metara, ali je ovoga puta Revišvilija i Mordoviju sapsila stativa.

U drugom poluvremenu je Mordovija zaigrala bole, imala nekoliko šansi, a najbolju je propustio Le Talek kada tukao glavom pored gola. Trener Partizana Zoran Milinković je u 59. minutu promenio celu prvu postavu i dao šansu rezervistima od kojih su se najviše istakli Marinković i Ivan Petrović, ali nisu imali sreće da se upišu u listu strelaca.

Kazna je stigla u drugom minutu nadoknade vremena, kad je Anton Bober sjajno izveo slobodan udarac i postigao gol, za drugi trijumf tima srpskih internacionalaca Marka Lomića i Milana Perendije u našoj državi.

Podsećamo, Mordovija je pre dva dana bila bolja od Jagodine (4:0), a priliku za het-trik trijumfa imaće već od 17 časova, na istom mestu, protiv OFK Beograda.

Partizan se u ponedeljak seli na Pohorje, gde će do 9. jula sprovesti završnu fazu priprema za narednu sezonu, a tokom boravka u Sloveniji odigraće tri kontrolne utakmice. Prvi rival biće Rudar iz Velenja (1.jul), zatim Terek iz Gronog (4. jul), a za sada se ne zna ko će biti protivnik crno-belih u generalnoj probi zakazanoj za 8. jul.


PARTIZAN – MORDOVIJA 0:1 (0:0)
/Anton Bober 90+2/
Stara Pazova
Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije
Igrano bez prisustva publike

PARTIZAN: Ž. Živković – Vulićević, Balažic, Fabrisio, Bandalovski – Jevtovic, Lukić - Grbić, Babović, Golubović – Božinov.
Od 59. minuta su igrali: Kljajić, Grbović, Bogosavac, Ostojić, Perišić, Ivan Petrović, Marinković, Glavčić, Kojić, Luka, Damjanović.

MORDOVIJA: Revišvili – Dudijev, Nahušev, Rikov, Lomić (od 46. Gapon) – Ivanov (od 62. Bajramjan), Le Talek – Donald, Šipicin (od 62. Bober), Sjusev (od 62. Ignjatović) – Samodin (od 46. Lucenko).

(FOTO: www.partizan.rs)


tagovi

Zoran MilinkovićSuperligaSrbijaFK Partizanmordovija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara