""
""

Prvi ozbiljan mamac za Nemanju Vidića - pola miliona evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.16. | 10:02

Posle raskida ugovora s Interom, Srbin je slobodan u izboru nove sredine i postao je sfera interesovanja nemačkog bundesligaša

Nije mnogo vremena prošla od raskida ugovora sa Interom, a na adresu Nemanje Vidića već počinju da stižu ponude. Tačnije, Srbin je postao predmet ozbiljnog interesovanja na januarskoj fudbalskoj pijaci.

Izabrane vesti

Nemački mediji pišu da je za Vidića zainteresovan Šalke. Tim iz Gelzenkirhena je ušao u velike probleme jer se teško povredio komandant odbrane Benedikt Hevedes i krenula je ekspesna potraga za njegovom zamenom. Pogtovo što je i drugi štoper Žoel Matip blizu odlaska iz kluba jer mu ugovor ističe za šest meseci i želi ga Liverpul. U prvi plan su iskočila tri igrača, a među njima je i Nemanja Vidić.

Tačnije, Vidić je jedna od tri opcija sportskog direktora Horsta Helta. Prvi izbor je austrijski štoper Kevin Vimer iz Totenhema. On je letos otišao u Premijer ligu, ali se nije baš naigrao kod Poketina i Šalke je uputio predlog o pozajmici do kraja sezone. Međutim, Poketino je ranije isticao da računa na Austrijanca i da ga neće pustiti ove zime.

Pored Vimera, Vidić i Aleksandar Dragović iz kijevskog Dinama su alternative Šalkea. Dragović je jedan od traženijih štopera u Evropi, ali je previsoka cena najveća prepreka za Šalke, s obzirom da se za Austrijanca srpskog porekla interesuje i Mančester Junajted. Zato nemački mediji tvrde da je Vidić najrealnija opcija. Čak se navodi i cena. U Šalkeu veruju da bi za pola miliona evra do kraja sezone uspeli da nagovore Vidića da obuče njihov dres.

Još dok je bio član Nerazura, spekulisalo se da se za njega interesuju Milan, Spartak iz Moskve, turski klubovi, a pominjala se i opcija o odlasku u MLS ligu. Međutim, sve je to bilo u domenu spekulacija. Šalke je prvi koji je spreman da izdvoji određenu novčanu sumu za nekadašnjeg kapitena Mančester Junajteda.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Nemanja VidićNemackaKevim VimerEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara