"Đoković i Raonić"
"Đoković i Raonić"

Jedan od najboljih svetskih servisa nailazi na najbolji ritern: Raonić vs Đoković (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.01.15. | 22:28

"On je jedna od nadolazećih zvezda. Ako servirate kao on, nije vam mnogo teško da igrate", istakao je Đoković.

Đoković i RaonićNovak Đoković i Miloš Raonić se sastaju u četvrtfinalu Australijan opena u sredu u 9.30 po centralnoevropskom vremenu. Njih dvojicu ne vezuje samo činjenica da igraju vrlo važan duel. Govore isti jezik, žive i treniraju u Monaku, rođeni su u istoj državi, ali jedan brani boje Kanade (napustio je Crnu Goru), dok drugi nastupa za Srbiju.

Do sada su se njih dvojica sastajala četiri puta, i svaki put je naš teniser izlazio kao pobednik, izgubivši svega jedan set. Međutim, situacija je trenutno malo drugačija, jer Raonić nikada nije igrao ovoliko dobro, sa toliko samopouzdanja. Kao potkrepljenje te teze, možete da pogledate najzanimljivije momente sa njegovog meča protiv Felisijana Lopeza iz ovogodišnjeg takmičenja u Melburnu, kada je i pored ispuštenih deset brejk prilika, Miloš sve vreme delovao sigurno, pa je čak i u petom setu servirao brzinom od preko 220 kilometara na čas.

Izabrane vesti

"Ono u čemu sam bolji nego ranije je činjenica da ne dopuštam da me propuštene šanse dotaknu. Ostavim ih iza sebe i idem napred", istakao je posle tog meča Kanađanin rođen u Podgorici.

Njegov trener je Ivan Ljubičić, jedan od najboljih hrvatskih tenisera svih vremena. Njega je takođe karakterisao sjajan servis.
"Miloš je jedan od najmotivisanijih ljudi sa kojima sam radio, a to je upravo ono što ja tražim od svojih saradnika", istakao je gorostasni Hrvat.

Ako pitate Novaka, njega ne zanima mnogo to što mu je Raonić uzeo samo jedan set u karijeri.
"Ima jedan od tri najbolja servisa na svetu. Jedini bolji su Karlović i Izner. Dobri smo prijatelji, govorimo isti jezik. On je jedna od nadolazećih zvezda. Ako servirate kao on, nije vam mnogo teško da igrate. U poslednjih 15 meseci igra sjajan tenis. Zaslužuje da bude ovde gde je sad, u najboljih deset tenisera, pa se još i približava petom mestu", istakao je Nole.

Jedini iz velike trojke (Federer, Nadal, Đoković) koga je Miloš pobedio, bio je Rodžer Federer prošle sezone na Mastersu u Parizu. Ukoliko želi da se stvarno približi tom petom mestu na ATP listi, moraće da počne da pobeđuje i ostalu dvojicu, i to što pre. Međutim, na Nadala će još morati da čeka, a na težeg nije mogao da naiđe, jer Novak do sada nije izgubio nijedan set u Melburnu ove godine.

Posle druge Noletove pobede nad Raonićem u karijeri, u polufinalu Rima 2014. godine, naš teniser je bio oduševljen njegovim servisom.
"Ne mogu da se setim poslednjeg puta kada sam se osećao toliko bespomoćno prilikom riterna. Čak i kada sam morao da mu vraćam drugi servis je bilo teško", istakao je svetski broj jedan.

Bilo kako bilo, Đoković se dobro spremio za servis mladog Kanađanina, s obzirom na to da je u prethodnom kolu igrao sa Žilom Milerom, koji je takođe poznat po neverovatno dobrom servisu. Novak je pobedio sa 3:0 u setovima, i na taj način demonstrirao silu kojom trenutno raspolaže, Tako da, spremite se za susret jednog od najboljih svetskih servisa, sa verovatno i najboljim riternom koji teniski univerzum trenutno može da ponudi.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićMiloš RaonićKanadaCrna GoraAustralijan open 2015Australijan openAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara