"Vejn Runi"
"Vejn Runi"

Prve brige Mojesa: I Barsa bi Runija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.13. | 10:51

Mančester se, pak, namerio na Bejnsa i Felainija

 

Vejn RuniBilo je i očekivano da odlazak ser Aleksa Fergusona sa klupe Mančester junajteda prouzrokuje tektonske poremećaje na fudbalskoj mapi Evrope, pa prva podrhtavanja tla i ne treba da čude. Međutim, ime Vejna Runija izaziva pravi zemljotres obzirom da je engleski reprezentativac već godinama ponajbolji igrač Crvenih đavola, a sada se njegov odlazak sa Old Traforda čini sve izvesnijim.

Izabrane vesti

Jer, kada za nekog igrača udicu bace i Real i Barsa, koja se uključila u trku za parafom 27-godišnjeg asa, retko se dešava da on ostane u istom klubu.

Za interesovanje Reala zna se poodavno, a sada je u red stala i Barsa. Poslovično dobro obavešteni Mundo Deportivo tvrdi da na Kamp Nou ne mogu da čekaju Nejmara, koji odbija da napusti Santos pre Mundijala 2014. godine, pa u Runiju vide idealnu zamenu.
"Runi je igrač koji mi se zaista dopada i bio sam baš zabrinut pred finale. Isto sam se osećao i kada smo igrali protiv Valensije Davida Vilje", rekao je oktobra 2009. godine trener Barselone Tito Vilanova čime je najavio dolazak Vilje u katalonski klub.

Dojadio mu isti dres?Možda će istim putem i Runi? S tim da Barsu čeka paklena konkurencija, jer popularnog Šreka žele i Real, Bajern iz Minhena, pa i Čelsi, tačnije Žoze Murinjo, koji ga mnogo ceni jer ima slične karakteristike kao i Didije Drogba. Runi je, takođe, još pre dve nedelje tražio da bude stavljen na transfer listu.

Zato na Teatru snova užurbano rade na osnaživanju ekipe za naredne sezone, a prema prvim informacijama na meti su baš igrači koji su procvetali pod budućim trenerom Mančester junajteda Dejvidom MojesomLejton Bejns i Maruane Felaini.

Ovaj prvi bi navodno koštao nešto više od 15 miliona funti, a obojica zajedno oko 39 miliona (23 miliona je obeštećenje propisano klauzulom u Felainijevom ugovor).

Crveni đavoli nisu odustali ni od Roberta Levandovskog, ali se čini da će on u Bajern, iako šansu iz prikrajka čekaju i Pari Sen Žermen, opet Čelsi i Monako, mada bi ovaj poslednji mogao da odustane ako u  svoje redove zaista i privoli Radamela Falkaa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvertonEvropaLejton BejnsMaruane FelainiPremijer ligaVejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara