""
""

Prosinečki: Biće tenzije, Modrić je naša prevaga za pobedu na Marakani

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.09.13. | 15:30

Bivši trener Crvene zvezde i nekadašnji asistent u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske veruje da je plejmejker Reala taj detalj koji će napraviti razliku u duelu Kockastih i Orlova

Od Roberta Prosinečkog verovatno nema boljeg trenera za analizu meča Srbije i Hrvatske koja se sutra uveče igra na Marakani. Bivši strateg Crvene zvezde odlično poznaje ekipe i većinu igrača oba tima, tako da je hrvatskim medijima njegovo mišljenje bilo od velikog značaja.

Izabrane vesti

Popularni Žuti je siguran da i Hrvatska i Srbija imaju imperativ pobede i očekuje neizvestan meč na Marakani.
“Siguran sam u jedno. Opet će biti mnogo tenzija. Nama je ta utakmica jako značajna jer s uspehom ostajemo u igri za direktan plasman u Brazil i u tom slučaju dobićemo samopuzdanje. Ako i ne uspemo da se direktno plasiramo na SP, uspeh nad Srbima daje nam vetar u leđa za dodatne kvalifikacije. Njima bi uspeh takođe mnogo značio. Ne mogu da se dokopaju Brazila, ali pobeda nad Hrvatskom podigla bi tamošnju fudbalsku atmosferu, dala bi Srbiji zamah za sledeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ponudila veru u tu reprezentaciju. Naravno da neće biti lako. Međutim, Hrvatska zna da igra takve utakmice. U ovom trenutku Hrvatska ima bolju reprezentaciju od Srbije. Zato verujem da ćemo se iz Beograda vratiti sa dobrim rezultatom”, rekao je Prosinečki za Jutarnji list.

On priznaje da je optmista.
“Jesam, ali znate kako je u fudbalu, ne pobeđuje uvek bolji.”

Nedavno ste rekli da Nemanju Matića smatrate najboljim defanzivnim veznim igračem u Evropi. Da li ga to stavlja ispred Modrića?
“Nemanja Matić i Luka Modrić ne igraju na istoj poziciji. Nego, novinari su me pitali šta mislim od Matiću. Nije slučajno, jer sam u poslednje vreme imao priliku da ga gledam kad je Fenerbahče igrao protiv Benfike. Matić je bio jedan od boljih igrača. Radi se zaista o jako dobrom fudbaleru. Pitali su me novinari da li mi je čudno što ne igra u reprezentaciji Srbije. Odgovorio sam da mi je čudno, jer je on jedan od boljih defanzivnih vezista u Evropi. O Luki imam sjajno mišljenje, u poslednjim utakmicama Reala standardan je kod Anćelotija, igra jako dobro…”

Kakvog Modrića očekujete u Beogradu?
“Od Luke uvek mnogo očekujemo. Kad Modrić igra u pravoj formi, onda i hrvatska reprezentacija igra na višem nivou. Luka je prevaga koja nam daje pravo da se nadamo pobedi protiv bilo koga, pa i Srbije u Beogradu.”

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropaHrvatskaKvalifikacije za SP 2014Luka ModrićMarakana2013reprezentacija Hrvatskefudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalRobert ProsinečkiSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara