"Leandre Tavamba i Nemanja Belić"
"Leandre Tavamba i Nemanja Belić"

Proradio novi napad Partizana: Tavamba prvi put, a Đurđević 12! Fantastičnih osam odbrana Belića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.03.17. | 17:18

Crno-beli bolji od Metalca - 3:0

Leandre Tavamba i Nemanja BelićPrvi put zajedno od početka i odmah po gol. Novi napadački tandem Partizana, Leandre Tavamba - Uroš Đurđević, doneo je crno-belima pobedu specifične vrednosti, jer svaki rezultat osim trijumfa u post festumu večitog derbija znači više od prosta tri boda. Drugoplasirani tim Superlige dopisao ih je na konto zasluženo, jer je u svemu nadvisio Metalac, iako su Milanovčani ovog popodneva imali čoveka koji je individualnom partijom zaslužio epitet igrača utakmice, bez obzira na timski poraz. Nemanja Belić nije mogao sam, mada bi pošteno bilo čestitati mu što je skoro celo poluvreme odbijao da potpiše već viđenu kapitulaciju.

Parni valjak je slavio 3:0. Moglo je da bude i 6:0. Možda i više - eto teme za razmišljanje Marku Nikoliću i njegovom stručnom štabu - pogotovo što gosti ništa vredno pomena u napadu nisu napravili i da nisu imali vanredno raspoloženog golmana verovatno bi pretrpeli jedan od težih poraza u Beogradu.

Izabrane vesti

Ovim - petim u isto toliko poseta Humskoj 1 - pokazali su da su nekoliko klasa ispod Partizana koji je dobio i bodove, i saznanje da su Tavamba i Đurđević kompatibilni. Izgleda, ima više smisla kad njih dvojica vode napad, a ne kad je jednim od njih u paru Leonardo da Silva.

Posebno se to odnosi na saradnju Kamerunca i mladog reprezentativca iz prvog poluvremena. Novajlija iz Kairata pokazao je zbog čega je projektovan za utakmice sa rivalima opredeljenim mahom za odbranu svog gola. Postavio se na oko 16 metara, primao igru na sebe, razgrtao rivale u skoku, „lomio“ ih na zemlji i bez obzira što su mu prva dva pokušaja osujeđena, kad je iz trećeg - glavom - poentirao pokazao je koliko koristan može da bude u vazduhu.

Njegov pogodak - prvi za Partizan -  pao je posle centaršuta danas zapaženog Marka Jankovića (prodorima i lucidnim pozetima zbunjivao odbranu Metalca), dok je Đurđevićev na neki način repriza sa 153. večitog derbija, jer ga je na sličan način uposlio Miroslav Vulićević. S tim što je ovoga puta 23-godišnji centarfor reagovao nogom i otklonio dilemu po pitanju konačnog ishoda u prvoj trećini drugog dela.

Bio je to 12. pogodak Đurđevića u prvenstvu, kojim je samo na prvi pogled bacio u drugi plan partiju Nemanje Belića. Čuvar mreže Metalca branio je skoro sve. Tačnije, upisao osam odbrana. Nema ko mu nije pretio, ali nekadašnji golman Donjeg Srema pravio je parade, krotio udarce kao da hvata kruške, koristio noge da spreči još gori rezultat.

Skoro savršeno poluvreme golmana Metalca! (VIDEO)

Kad bi imao bolje saigrače možda bi mogao da se nada boljem rezultatu. Ovako je Nemanja Belić sprečio katastrofu Metalca, na utakmici u kojoj su se dobrim partijama istakli Marko Janković i Nebojša Kosović, neprimetnom Leonardo da Silva, a užasnom reakcijom obeležio je pomoćni sudija Slobodan Pavlović iz Užica, o čemu više možete da čitate OVDE, dok je konačan rezultat postavio rezervista Petar Đuričković, iako su gosti smatrali da je u toj situaciji trebalo da ih poštedi egzekucije.

-------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 25. KOLO

PARTIZAN - METALAC 3:0 (1:0)
/Tavamba 42, Đurđević 61, Đuričković 90+1/

Stadion u Humskoj
Sudija: Zoran Široki
Žuti kartoni: Vulićević (Partizan), Stojković, Tomić, Panić (Metalac)

Partizan: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Everton, Kosović, Janković (od 83. Đuričković), Leonardo (od 82. Mihajlović) - Tavamba (od 87. Jovanović), Đurđević.

Metalac: Belić - Nikodijević, Tomić, Dopuđ, Bondarenko - Panić, Stojković, Mijić (od 84. Veškovac), Rovčanin (od 69. Pavlović), Čumić (od 46. Jovanović) - Simović.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Bačka - Mlados Lučani 1:0 (0:0)
/Balabanović 67/

Spartak Ždrepčeva krv - Napredak 1:1 (0:1)
/Mudrinski 56 - Vukanović 29/

Novi Pazar - Voždovac 0:1 (0:0)
/Filipović 86/

Partizan – Metalac 3:0 (1:0)
/Tavamba 43, Đurđević 61, Đuričković 90+1/

18.00 Čukarički – Rad
18.00 Radnik - Radnički Niš
18.00 Javor - Borac Čačak
18.00 Vojvodina - Crvena zvezda

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Uroš ĐurđevićSuperligaSrbijaFK PartizanNemanja BelićMetalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara