""
""

Proradile veze na relaciji Humska - Čair: Partizan pita za Aksentijevića, Radnički traži obeštećenje

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.18. | 12:17

Da li je na pomolu povratak desnog beka među crno-bele?

Prvo je stigao levi, sledeći bi mogao desni bek. Posle Slobodana Uroševića iz Napretka (ugovor na četiri godine, obeštećenje 80.000 evra), Partizan se nalazi pred realizacijom još jednog posla na zimskoj fudbalskoj pojaci. U Humskoj 1 bi trebalo da se pojavi dobro poznato lice - Nikola Aksentijević.

Želja sportskog sektora srpskog prvaka je da se pojačanja aktuelnim prvotimcem Radničkog i u ovom trenutku sve tri strane su zainteresovane za dogovor. Kontakti na relaciji Topčidersko brdo - Čair su uspostavljeni, a kako se može čuti, velike su šanse da 25-godišnji defanzivac ponovo obuče dres kluba koji je nosio u dva mandata. Uz, razume se, bitan uslov: da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja.

Izabrane vesti

Potreba za angažovanjem desnog beka u Partizanu nametnula se kao logična, usled saznanja da Miroslav Vulićević dugo nema konkurenciju i praktično je jedini izbor struke za tu poziciju, talentovani Luka Cucin je mlad i njegova prekomanda iz Teleoptika više predstavlja zalog za budućnost, pa su se čelnici dali u potragu za fudbalerom koji bi pojačao konkurenciju.

Pominjalo se da bi rešenje mogao da predstavlja povratak Antonija Rukavine (problem je velika plata u Viljarealu), ali pošto angažman reprezentativca Srbije nije izvodljiv, crno-beli su se okrenuli domaćem tržištu i kako glavnu metu locirali Aksentijevića, jesenas jednog od boljih u dresu Radnilčkog.
Tačno je da postoji interesovanje klubova iz Srbije, ali i iz inostranstva za Nikolu Aksentijevića. Igrama u prvom delu sezone skrenuo je pažnju na sebe i možda je ovo pravi trenutak da promeni sredinu. Pogotovo što je pozvan za poslednju akciju reprezentacije i u planovima je za Mundijal. Pita se, naravno, i Radnički, a sam Nikola je trenutno posvećen pripremama ekipe iz Niša. Videćemo šta donose naredni dani“, rekao je MOZZART Sportu Ivica Pavlović, agent koji brine u karijeri momka iz „klase 1993“.

 Nikola Aksentijević je ponikao u kragujevačkom Radničkom, odakle je kao 13-godišnjak završio u omladinskoj školi Partizana. Posle dokazivanje u mlađim kategorijama i Teleoptiku, igrao je za prvi tim crno-belih dve sezone, usledio je odlazak u Vitese, pa povratak na pozajmicu u Humsku, zatim OFK Beograd, Muskron i Vojvodina, da bi prošlog leta završio u Radničkom.

Sredinom novembra je dobio naknadni poziv selektora Mladena Krstajića i debitovao za A reprezentaciju Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnički NišFK PartizanNikola Aksentijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara