""
""

Prokleta je Svetska liga i dolar što sija! Srbija daleko od trofeja, Francuzi moćni u tri seta

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.07.15. | 17:57

Kao i u duelu sa Amerikancima, odbojkaši Srbije su i danas imali podršku brazilskih navijača u čuvenoj hali Marakanazinjo u Rio de Žaneiru. Ipak, ovaj put ni to nije bilo dovoljno da se dođe do trijumfa i skine prokletstvo osvajanjem jedinog takmičenja koje nacionalni tim nema u svojoj riznici pehara

Neće pa neće. Odbojkaši Srbije ni iz petog pokušaja nisu uspeli da osvoje Svetsku ligu. Ekipa Nikole Grbića u finalu završnog turnira u Rio de Žaneiru izgubila je od reprezentacije Francuske sa 3:0 (25:19, 25:21, 25:23).

Izabrane vesti

Uprkos porazu, selektor Grbić može da bude zadovoljan činjenicom da je na debitantskom velikom takmičenju ekipa osvojila srebrnu medalju. Ovo je Francuskoj prvo zlato u Svetskoj ligi.

Ostaje žal što srpski odbojkaši nisu uspeli da ponove partiju od subote kada su u polufinalu posle velike borbe savladali Amerikance u pet setova.

Danas je, jednostavno, Francuska bila mnogo bolja, igrala je jače u polju i bloku, dok srpske odbojkaše nikako nije služio servis, a i prijem je mogao da bude mnogo, mnogo kvalitetniji.

Kao i u duelu sa Amerikancima, odbojkaši Srbije su i danas imali podršku brazilskih navijača u čuvenoj hali Marakanazinjo u Rio de Žaneiru.

Ipak, ovaj put ni to nije bilo dovoljno da se dođe do trijumfa i skine prokletstvo osvajanjem jedinog takmičenja koje nacionalni tim nema u svojoj riznici pehara.

Pored petog srebra osvojenog danas, nacionalni tim ima još i četiri bronzane medalje u ovom takmičenju. Ranije danas u meču za treće mesto SAD savladale su Poljsku.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Srbijaodbojkaška Svetska ligaOdbojkaNikola GrbićFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara