"Milan Đurić"
"Milan Đurić"

Projektil Milana Đurića za prve bodove Ćurana

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.08.13. | 21:50

Jagodina nije bojkotovala početak meča, ali njeni navijači jesu

Milan ĐurićKraj crnoj seriji Jagodine, koja je posle četiri neuspeha u nizu (računajući i susret sa Rubinom u kvalifikacijama za Ligu Evropa, konačno osetila ukus pobede jer je pod Đurđevim brdom u trećem kolu Superlige savladan Donji Srem sa 2:0 (1:0).

Strelci su bili Milan Đurić u 25. i Đorđe Šušnjar u 83. minutu.

Izabrane vesti

Ovaj prvi gol je zaista vredelo videti. Đurić je primio loptu na nekih 25 metara od gola Sremana, sevnula je neodbranjiva bombu koju golman gostiju Nemanja Belić nije mogao da zaustavi.

Jagodinci su potom prepustili loptu gostima, ali Sremci nisu uspeo da ozbiljnije ugroze gol mladog reprezentativnog Predraga Rajkovića koji sa velikim samopouzdanjem brani gol Jagodine.

Da bodovi ostaju u Jagodini postalo je jasno u 82. minutu kada je Ivan Cvetković počeo lepu akciju, Goran Gogić kao na tacni poslužio Šušnjara, a ovaj se poklonio i glavom postavio konačnih 2:0.
"Znali smo da ekipa Donjeg Srema teško prima golove. Kladioničarskim žargonom očekivali smo od nula do jednog gola i toga smo se pribojavali. Pobeda od 2:0 je lepa. Moji igrači su dobro ušli u meč, gol im je visio u vazduhu i uspeli smo u tome. Utakmica je bila veoma sadržajna i najbitnije je da smo uknjižili prva tri boda. Sremci su opasni u kontrama i polukontrama ali kad se sve sabere zaslužena je naša pobeda. Čestitao bih mojim igračima na borbenosti i dobrom rezultatu", sumirao je utiske Mladen Dodić, kormilar Jagodinaca.

Trener Donjeg Srema Ljubomir Ristovski bio je kratak.
"Više nego dobra utakmica, prvih 15 minuta Jagodina je dominirala, mi smo uspostavili igru posle primljenog gola. Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom, ali ne mogu ništa da zamerim mojim momcima i nadam se da će mo ostvariti pobedu u sledećem susretu".

Vredan pomena je i interesantan na tribini. Duel Jagodine i Donjeg Srema je, naime, bio jedini subotnji na kojem početak nije kasnio zbog sukoba opozicije i aktuelne vlasti u FSS. Ali, navijači Jagodine očigledno smatraju da bi trebalo. Popularne Patriote zato su na tribinu ušle tek posle šestog minuta meča.

JAGODINA – DONJI SREM 2:0 (1:0)
/Đurić 24, Šušnjar 82/

Jagodina: Rajković, Milinković, Tomić, Živanović, Projić, Arsenijević, Damjanović, Đurić, Gogić, Lepović (od 72’ Cvetković), Šušnjar;

Donji Srem: Belić, Božović, Prljević, Lakić-Pešić, Aškovski, Bukorac, Čordašić (od 77’ Čović), Lakićević (od 63’ Lukić, Krunić, Damnjanović, Zec (od 77’ Janković).

SUPERLIGA – 3. kolo:

Sloboda – Novi Pazar 0:0

Rad – Radnički Niš 0:2 (0:0)
/Pauljević 51, 82/

OFK Beograd – Čukarički 1:2 (0:1)
/Šrkbić 75 - Stojiljković 25, Sekulić 50/

Javor – Voždovac 0:2 (0:0)
/Marušić 48, Ožegović 82/

Napredak – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Pečnik 20/

Jagodina – Donji Srem 2:0 (1:0)
/Đurić 24, Šušnjar 82/

Nedelja:

19.00: Partizan – Radnički Kragujevac
20.00: Vojvodina – Spartak

(FOTO: MN Press)


tagovi

donji sremĐorđe ŠušnjarJagodinaMilan ĐurićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara