"Milutin Sredojević"
"Milutin Sredojević"

Profesora Jelušića su precrtali, Mića i najbolji fudbaleri sveta sada napadaju prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.12.17. | 15:03

Orlando je favorit protiv Supersporta. Još ako Baroka prema očekivanjima izgubi na gostovanju kod Mamelodija…

Milutin SredojevićNije to tipično prvenstvo kakve gledamo u Evropi. U Južnoj Africi zaista važi ona da “svako može da pobedi svakog”. Pa bi tako Orlando u 13. kolu prvenstva mogao da preuzme lidersku poziciju na tabeli, iako je sve tek nedavno prekinuo crnu seriju od šest utakmica bez pobede.

Omrsio se tim čuvenog Milutina Mića Sredojevića na gostovanju kod Blumfontejn Seltiksa još jednog srpskog tenera Veselina Jelušića. Inače i Sredojevićevog profesora sa fudbalske akademije.  Ali u fudbalu nema emocija. Osim ako ne služe svrsi. A ovaj put Mićo pokušava da rasplamsa entuzijazam u svlačionici Orlanda, pa na pitanja o predstojećem prelaznom roku kategorički odgovara.
Nema potrebe za pojačanjima kad su za mene moji igrači najbolji na svetu”, hrabri vojsku iskusni oficir, čovek koji je Ugandu doveo do plasmana na Kup afričkih nacija, prvi put posle 38 godina.

Izabrane vesti

Sada je na novom zadatku, a iako mu ne ide baš sve kao po loju i dalje je u igri za najviši plasman. Za evrospki fudbal skoro nemoguće zvuči podatak: u Južnoj Africi dva najbolja ekipa su u dosadašnjih 12 kola ostvarila samo po četiri pobede. I ako bi Orlando sada savladao Supersport, a vodeća Baroka se sa gostovanja kod Mamelodija ne bi vratila sa tri boda u džepu, Pajretsi bi preuzeli prvo mesto na tabeli.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:30 3807 JAF 1 Mamelodi - Baroka ki 1 1,80
Uto 18:30 3805 JAF 1 Orlando Pirates - Supersport ki 1 2,75

Neće to biti nimalo lako i ne samo zbog lidera, jer Baroka će teško do pobede u Pretoriji. Ali neće ni Orlando imati čist put protiv Supersporta, koji je zbog učešća u kontinentalnom Kupu konfederacija - u finalu izgubio od Mazembea - odigrao samo šest utakmica u prvenstvu. U tih šest najbolji prosek u ligi - pet pobeda i remi. Baroka je samo šest bodova ispred, iako je odigrala - šest utakmica više.
Nema tu mnogo priče. U velikom klubu sve je normalno samo dok pobeđuješ. Kad odigraš nerešeno već su tu znaci pitanja, kad gubiš diže se revolucija”, svestan je Sredojević, koji je drugi put na klupi kluba iz Soveta.

Prvi put je tu bio pre punih 10 godina. Sada je rešen da pokaže da je u međuvremenu sazreo i da je jedan od najboljih trenera Afrike. Čim je došao u Orlando doneo je napredak u odnosu na dve prethodne, veoma loše sezone za Pirate. Vezista Luvujo Memela, najbolji igrač u minimalcu nad Blumfontejnom, hvali na sav glas.
Uživam u radu sa njim i siguran sam da i drugi saigrači uživaju. Vrlo je inteligentna, a skromna osoba. Zna da kaže izvini.  Naravno, ne smemo da tu skromnost uzimamo zdravo za gotovo. Lično, je vidim kao njegov način da ljudima ukaže na njihove greške kako bi oni nešto naučili iz toga. Radi u Africi već 17 godina, napravio je neke velike stvari, ali ne leti glavom u oblake. Svi u klubu ga vole. Retko je naći trenera koji ume da se našali sa igračima, da opusti atmosferu čak i kada ne ide. Čak i kada postignemo gol na prijateljskoj utakmici on dotrči da proslavi sa nama samo da bi nas motivisao”, kaže Memela.

Južna Afriika 1

Utorak:

18.30: (2,25) Kejp Taun (2,90) Maricburg (3,45)
18.30: (1,80) Mamelodi (3,35) Baroka (4,40)
18.30: (2,75) Orlando (2,65) Supersport (2,95)

Sreda:

17.00: (2,60) FC Stars (2,90) Golden Erouz (2,85)
18.30: (2,60) Amazulu (2,65) BF Seltik (3,15)
18.30: (1,75) Bidvest (3,30) Ajaks Kejp Taun (4,80)
18.30: (3,05) Čipa junajted (2,65) Kajzer Čifs (2,65)
18.30: (2,45) Polokvane (2,85) Platinum Sars (3,10)


tagovi

bet infomeđunarodni fudbalMićo Sredojevićsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara