"Andrija Prlainović"
"Andrija Prlainović"

Prlainović: Potrebno nam je 500.000 evra godišnje da bi sačuvali tim!

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.13. | 10:52

"Mi igrači smo najmanji problem. Samo nezreo čovek bi menjao sredinu, posebno posle ovakvog uspeha. Biću otvoren - napi rezultati su privukli mnoge klubove. Imamo pozive, i saigrači i ja. Većina nas je odigrala najbolje sezone u karijeri. Ipak, voleli bismo da ostanemo. Sve zavisi od finansijske konstrukcije", rekao je u razgovoru za "Sport" kapiten Crvene zvezde

Andrija PrlainovićU bazenu prava ajkula, van njega miran i povučen momak. Andrija Prlainović uspeo je u nečem što bi retko kome pošlo za rukom - treću godinu uzastopno popeo se na krov Evrope! Pre dve godine to je učinio sa Partizanom, prošle sezone sa Pro Rekom, a sada je to učinio i sa svojom Crvenom zvezdom. Kako je sam već istakao, od svih titula koje je osvojio na klupskom nivou, ova mu je omiljena, kao i one koje je sa crveno-belima podigao u domaćem šampionatu i Kupu.
"Mislim da smo vaterpolo učinili najgledanijim sportom u Srbiji, oživeli ovaj sport u našoj zemlji. Samo je finale Kupa na televiziji ispratilo oko dva miliona ljudi. Mečevi sa Radničkim doneli su nezapamćen ambijent. Što se tiče finalnog turnira Lige šampiona, bio je to najspektakularniji završni turnir od kako se igra po ovom sistemu. Vaterpolo je u Srbiji zaista doživeo pravu eksploziju", rekao je Prlainović u razgovoru za "Sport".

Jedna zaista spektakularna i neverovatna sezona crveno-belih vaterpolista mogla je da ima potpuno drugačiji tok da su početkom godine otišli svi najbolji igrači... Plata nije bilo ni u najlepšim mislima, situacija je dostigla kritičnu tačku, a momci su i pored svih problema odlučili da "stisnu zube" i odigraju složno... Do kraja! A na kraju su napravili maestralan uspeh.
"I sada, kada se setim februara, glava me zaboli. Bila je ovo dugačka i teška sezona. Ali, baš zbog zato što je bilo teško, baš zato što je bilo toliko nedaća, uspeh nam je slađi. Nekako više prija", poručio je Prlainović.

Izabrane vesti

Sezona je kompletirana osvajanjem tripl krune,  a sada je glavno pitanje da li će Delije gledati isti, šampionski tim na okupu i naredne sezone. 
"Mi igrači smo najmanji problem. Samo nezreo čovek bi menjao sredinu, posebno posle ovakvog uspeha. Biću otvoren - napi rezultati su privukli mnoge klubove. Imamo pozive, i saigrači i ja. Većina nas je odigrala najbolje sezone u karijeri. Ipak, voleli bismo da ostanemo. Sve zavisi od finansijske konstrukcije. Mislim da su sledeće dve nedelje ključne", skromno potvrđuje Zvezdin kapiten.
"Za očuvanje ovog tima potrebno je 500 do 600 hiljada evra na godišnjem nivou", dodao je Prlainović, a suma koju je pomenuo definitivno nije ogromna, s obzirom na to koliko se ulaže u neke druge sportove.

Za kraj, treba pomenuti i da je budžet Crvene zvezde minoran, kada pogledamo stanje u drugim velikim klubovima.
"Jug je minule sezone imao budžet od milion i po evra, Pro Reko oko tri miliona, a Zvezda 400.000 evra", zaključuje u razgovoru za "Sport", Andrija Prlainović.

 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Andrija PrlainovićLiga šampionaPrva A ligaSrbijavaterpoloVK Crvena zvezdaVK Jug

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara