""
""

Privlačna moć klasičnog špica: Poljska gol-mašina od 13.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.16. | 12:53

Šest engleskih i jedan italijanski klub u trci za Lukaša Teodorčika

Klasičan centarfor. Sve ih je manje. Maltene izumiru. No, Lukaš Teodorčik (25) kao da u ruci drži baklju jednog od poslednjih prirodnih napadača Evrope. Ili bar njenog istočnog dela.

Poljski reprezentativac bukvalno se preporodio otkako je letos stigao na jednogodišnju pozajmicu u Anderleht. Na 20 utakmica dao je 15 golova, ima i dve asitencije i najviše zahvaljujući njemu Ljubičasti su prvi vrhu tabele belgijskog prvenstva i kandidati da prezime u Ligi Evrope, jer dva kola pre kraja osnovog dela takmičenja dele prvo mesto na tabeli Grupe C, sa Sent Etjenom.

Izabrane vesti

Samo, pitanje je dokle će Anderleht moći da računa na sjajnog špica, jer je po dolasku iz kijevskog Dinama, gde mu treneri nisu baš verovali, eksplodirao u golgeterskom smislu da bi bilo čudo da Ukrajinci njegov najbolji učinak u karijeri ne naplate u vidu što unosnijeg transfera.

A platežno najmoćni su Englezi. Već su počeli da vrše presing, u nameri da se pojačaju. U pitanju su Everton, Sanderlend, VBA i Vest Hem, u međuvremenu su se javili Sanderlend, pa čak i Aston Vila, dok iz prikrajka vreba italijanski Milan, što bi, sa sportske strane, možda bila i najbolja opcija sa Lukaša Teodorčika.

No, odlučuje Dinamo. Ima priliku da već u januaru zaradi njegovom prodajom, naviodno traži 13.500.000 evra, što za Ostrvljane nije problem. Za Milan, čini se, jeste.

Jedino je sigurno da Lukaš neće dugoročno ostajati na stadionu Konstant van der Štok, jer Anderleht prošlog leta u ugovor nije stavio opciju po kojoj bi mogao da ga otkupi kad mu ova pozajmica istekne.

(FOTO: Action images)


tagovi

Župiler Pro ligaLukaš TeodorčikEvropaBelgijaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara