"OFK Beograd"
"OFK Beograd"

PRIPREME: OFK demolirao Vardar, Vojvodina sigurna za kraj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.02.13. | 20:28

Romantičari petardom častili Makedonce, novosadska Stara dama savladala CSKA iz Sofije rezultatom 1:0

 

OFK Beograd

Izabrane vesti

OFK se ne šali! Furioznom igrom u poslednjih pola sata Romantičari su demolirali Vardar u Skoplju rezultatom 5:2 (2:0). Junak meča svakako je Ivica Jovanović, dvostruki strelac i asistent.

Tim Zorana Milinkovića poveo je već u 13. minutu golom Ekvadorca Batiohe, na asistenciju Jovanovića. Deset minuta kasnije OFK je imao 2:0. Strelac je bio Ivanović, novajlija koji je stigao iz Crne Gore kao zamena za povređenog Bogavca.

U nastavku meča Vardar je zaigrao silovitije i već na početku drugog poluvremena preko Ilieskog smanjio rezultat. Kada je Kostovski u 63. minutu izjednačio domaći navijači su se ponadali da njihov tim može do potpunog preokreta. Ali, umesto preokreta doživeli su potop. Jovanović je odlično reagovao u 74. minutu i jednu povratnu loptu sproveo u mrežu. Veseljko Trivunović je u 80. minutu povećao prednost na 4.2 posle sigurno izvedenog jedanaesterca. Prethodno je u kaznenom prostoru fauliran Petar Grbić. Konačan rezultat postavio je Jovanović u 85. minutu, posle akcije sa Grbićem. Imao je Jovanović i šansu za het-trik, ali nije uspeo da još jednim golom kruniše odličnu partiju.

Romantičari u prvom kolu prolećnog šampionata gostuje Donjem Sremu, a očekuje ih i polufinalni duel Kupa Srbije protiv Vojvodine.

Generalna proba fudbalera Vojvodine pred nastavak šampionata je uspela. Pobedom protiv CSKA iz Sofije rezultatom 1:0 (1:0) Novosađani su napravili sjajnu uvertiru pred susret prvog kola prolećnog šampionata protiv Smedereva. Meč je odigran na stadionu Karađorđe pred oko dve hiljade gledalaca, a jedini pogodak viđen je u 22. minutu, kada je Aleksandar Katai sjajno reagovao na asistenciju Vladana Pavlovića i zatresao mrežu Bugara koje sa klupe predvodi nekadašnji trener Partizana Miodrag Ješić.

Oba tima meč su počela u najjačem sastavu. Voša je bila nešto opasnija i imala je više šansi tokom meča, ali su i Bugari pretili golu Supića. Najbolju priliku za goste imao je Kamburov u 50. minutu kada je iz slobodnog udarca pogodio prečku. Rezultat se do kraja nije menjao, a Vojvodina je nastavila seriju pobeda na pripremama.

Podsetimo, novosadska Stara dama je na pripremama u Turskoj u šest mečeva ostvarila isto toliko pobeda.

Kragujevački Radnički odigrao je samo 2:2 (2:0) protiv drugoligaša Bežanije na svom terenu, u poslednjoj kontrolnoj utakmici pred nastavak takmičenja u Superligi. Đavoli su odlično odigrali prvo poluvreme kada su stekli dva gola prednosti. Najpre je Otašević pogodio za 1:0 u 14. minutu, da bi na 2:0 povisio Stanimir Milošković sa bele tačke. Gosti su na samom početku drugog poluvremena smanjili prednost Radničkog preko Jakšića. Konačan rezultat postavio je Radinović u 80. minutu.

Prvi meč u nastavku šampionata Radnički će odigrati 27. februara protiv Rada na Čika Dači.

Jagodina i Rad odigrali su bez golova meč koji je poslužio kao generalka pred nastavak prvenstva. Ćurani su tokom čitavog meča bili bolj tim, ali nisu uspeli da postignu pogodak. Najbliži tome bili su početkom drugog dela kada je Đenić pogodio stativu na centaršut Projića. Jagodinci su pripreme završili bez ijednog poraza. Pobedili su četiri puta uz isto toliko nerešenih rezultata i pokazali da se nalaze u odličnoj formi pred nastavak prvenstva i susreta sa Hajdukom u Kuli.

Meč bez golova odigrali su i BSK iz  Borče i Donji Srem. U duelu dva superligaša iz ''opasne zone'' BSK je bio bliži pobedi, ali nisu uspeli da realizuju prilike koje su imali.

I u duelu u Ivanjici između  Javora i Novog Pazara nisu viđeni golovi. Ivanjičani su imali više prilika za gol, ali je golman Pazaraca Vladan Đogatović u nekoliko navrata maestralno intervenisao i sprečio domaćina da dođe do gola.

Spartak iz Subotice ugostio je mađarski Kapošvar u poslednjoj pripremnoj utakmici i odigrao 2:2.

Golubovima je najviše problema pravio brzonogi Olah koji je u 13. minutu matirao Aleksića i doveo goste u vođstvo. Imao je Olah šansu u 28. minutu da povisi na 2:0, ali je njegov šut ka praznoj mreži i siguran gol sprečio Antonić. Spartak je izjednačio preko Vladimira Torbice koji je odličnim šutem matirao golmana gostiju. Golom Despotovića u drugom poluvremenu Spartak je preokrenuo rezultat, ali je Bole samo dva minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Važnu pobedu za samopouzdanje ostvarili su i Smederevci. Golom Veljovića u 31. minutu Smederevo je savladalo Politehniku i probudilo nade domaćih navijača da bi na proleće mogli gledati bolju igru Oklopnika nego u jesenjem delu šampionata.

(Foto: MN Press)


tagovi

donji sremEvropaFilipe de Andrade TeseiraJagodinaRadRadnički KragujevacSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara