""
""

PRIMERA: Nespretni Rukavina presudio svojima u 90. minutu! Šou na Riazoru, pljuštali crveni kartoni i golovi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.01.13. | 00:10

Bivši fudbaler Partizana i nekadašnji reprezentativac postigao autogol kojim je Levante savladao Valjadolid - 2:1

Nespretnom intervencijom srpskog internacionalaca Antonija Rukavine Levante je u 90. minutu došao do preokreta i pobede protiv Valjadolida u drugoj utakmici 21. kola španske Primere! Naime, nekadašnji reprezentativac naše zemlje u želji da izbije loptu pred svojim golom, prosledio ju je u nebranjenu mrežu za konačnih 2:1.

Ekipa Miroslava Đukića počela je odlično i lepim pogotkom Havijera Barahe u 8. minutu stigla do vođstva od 1:0. Posle izvedenog kornera sa desne strane jedan defanzivac domaćeg tima izbio je loptu glavom, ali je ona pala pravo na nogu Barahi, koji je zahvatio iz prve i spasa nije bilo.

Izabrane vesti

Valjadolid je primio gol u najgorem trenutku, kada se sudija već pripremao da odsvira kraj prvog poluvremena. Barkero je pronašao lopti put do mreže i Levante je u drugi deo ušao psihološki mnogo snažniji.

I pored toga gosti su uspevali da odolevaju sve do samog kraja, kada je već pomenuti Rukavina nespretno intervenisao. U pokušaju da izbije loptu Martinsu on je prevario svog golmana i lopta je odskakutala u gol za konačnih 2:1.


Ovom pobedom Levante je ostao u trci za četvrto mesto, dok je Valjadolid zadržao mesto u sredini tabele. 

U prvoj utakmici ovog kola Selta je u Vigu odigrala 1:1 sa Sosojedadom. Kron Deli je doneo prednost domaćem timu, da bi na 1:1 izjednačio Elustondo u 59. Do kraja nije bilo promene rezultata, iako je prilika nije manjkalo.

Poslednji meč subotnjeg programa obeležili su i golovi i crveni kartoni. Valensija je slavila protiv Deportiva na Riazoru, ali za to su morala da budu isključena čak dva igrača domaćeg tima.

Gosti su poveli već u 1. minutu pogotkom Žonasa. Do kraja prvog dela Riki je preokrenuo na 2:1, a onda je u  nastavku usledio još jedan veleobrt. Prvo je Valdez u 63. poravnao na 2:2 (deset minuta ranije isključen Silvio), da bi zatim Kosta u drugom minutu nadoknade pogodio za konačnih 2:3. Minut kasnije van igre je zbog crvenog kartona morao i Asunsao.

PRIMERA - 21. KOLO

Subota:
Selta - Sosijedad 1:1 (1:0)
/Kron-Deli 32 - Elustondo 59/

Levante - Valjadolid 2:1 (1:1)
/Barkero 44, Rukavina 90ag - Baraha 8/

Saragosa - Espanjol 0:0

Deportivo - Valensija 2:3 (2:1)
/Riki 32, 45+2 - Žonas 1, Valdez 63, Kosta 90+2

Nedelja:
12.00: Real Madrid - Hetafe
17.00: Valjekano - Betis
19.00: Barselona - Osasuna
21.00: Bilbao - Atletiko Madrid
21.00: Majorka - Malaga

Ponedeljak:
21.30: Sevilja - Granada

(foto: Action Images)


tagovi

Antonio RukavinaEvropaLevanteMiroslav ĐukićPrimeraprimera logoReal SosijedadSeltaŠpanijaValjadolid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara