""
""

Prijatelj fudbala stigao kod neprijatelja fudbala

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.06.16. | 13:40

Pako Hemez novi trener Granade

Granada je potvrdila ono o čemu se prethodnih dana šuškalo: novi trener kluba je Pako Hemez (46).

Doskorašnji šef stručnog štaba Rajo Valjekana potpisao je ugovor na tri sezone i sutra će zvanično biti predstavljen javnosti.

Izabrane vesti

Reč je o nekadašnjem reprezentativcu Španije, koji je trenersku karijeru, posle Kordobe (dva mandata), Kartagene i Las Palmasa, izgradio u Rajo Valjekanu. Proveo je četiri godine na Valjekasu i za to vreme stekao simpatije širom Primere, zbog otvorenog, napadačkog pristupa, pa ga mnogi smatraju pravim prijateljem fudbala, jer ne želi da se brani makar preko puta njegovih timova bili Real Madrid ili Barselona.

Doduše, platio je cenu, u vidu ispadanja Rajo Valjekana iz Primere na kraju prošle sezone, iako se mora priznati da je završno kolo obeleženo kontroverznom pobedom Sportinga iz Hihona nad Viljarealom, zbog koje je Rajo morao u niži rang.

Pako Hemez ostaje u eliti, ali osim zadatka da izbori opstanak, imaće još komplikovaniji, da se izbori sa pritiskom koji nameću gazde kluba. Reč je o familiji Poco, koja osim Granade drži još Udineze u Italiji i Votford u Engleskoj, a često menja trenere, pa će biti interesantno koliko će pored takvog uticaja sa vrha izdržati na klupi.


tagovi

ŠpanijaPrimeraPako HemezGranadaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara