"Kosta i Hauard u klinču"
"Kosta i Hauard u klinču"

Prgava narav Dijega Koste: Dao dva gola, rugao se fudbalerima Evertona, Hauard hteo da ga bije... (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.08.14. | 09:11

„Dobro se ponašao, ali je razočaravajuće što ga sudije jure da bi mu dodelile kartone“, smatra trener Čelsija Žoze Murinjo

Kosta i Hauard u klinčuOdličan fudbaler problematičnog ponašanja. Tako bi u najkraćem mogao da se opiše Dijego Kosta, koji je brzopotezno počeo da opravdava 38 miliona evra uloženih u transfer iz Atletiko Madrida (četiri gola na tri utakmice), ali i da pokazuje prgavu narav, što se nimalo ne dopada Englezima. Otuda je jedna od centralnih tema na Ostrvu sukob novog napadača Čelsija sa golmanom Evertona Timom Hauardom, u drugom poluvremenu derbija na Gudison parku (6:3 za Plavce), na kome je Brazilac bio dvostruki strelac.

Kosta je posle autogola Kolmana provocirao beka EvertonaIncident se dogodio sredinom drugog poluvremena, kad je španski reprezentativac počeo da se ruga Šejmusu Kolmanu, zbog autogola za vođstvo gostiju 3:1, a taj potez razbesneo je čuvara mreže Karamela, pa se Tim Hauard zaleteo ka Kosti, zgrabio ga za okovratnik dresa i pokušao s njim da se fizički razračuna. Gužva je trajala nekoliko sekundi, posle čega je sudija Džonatan Mos odlučio da žutim kartonom kazni samo Amerikanca. Da je javnu opomenu pokazao rođenom Brazilcu morao bi i da ga isključi, jer je već imao karton.

Izabrane vesti

Hauard nasrće na napadača ČelsijaA ta pojava ne sviđa se Žozeu Murinju, koji, naravno, ne vidi ništa sporno u Kostinom gestu.
On se opet dobro ponašao, ali je razočaravajuće što ga sudije jure da bi mu dodelile kartone. Kosta je ovde samo da bi igrao fudbal. Uostalom, u prva tri kola je možda i najbolji fudbler Premijer lige, a već je dobio dva žuta kartona. Protiv Barnlija ga je dobio iako nije similirao penal, a protiv Evertona su ga svi jurili ne bi li ga uvukli u problem. To je razočaravajuće“, smatra Murinjo.

Na kraju se sve završilo miroljubivoKosta je slilčne ispade imao i u pripremnom periodu, ali tad je njegovo ponašanje moglo da se razume, jer su protivnici grubo nad njim startovali, dok je ono što se desilo u subotu neprihvatljvo za Premijer ligu. Bar tako kaže trener Evertona Roberto Martinez.
„Neki stranci su došli u Premijer ligu i trebalo bi najpre da nauče nešto o etici i kulturi. Ponašanje na utakmicama u Velikoj Britaniji je jedinstveno, poslednja stvar koju želite da vidite ovde je nedostatak poštovanja prema igraču. Siguran sam da će Kosta tu lekciju brzo načiti. Mogu da razumem svoje igrače što su bili nesrećni usled Kostinog ponašanja, jer u ovoj ligi postoji visok nivo profesionalizma“, pecnuo je Martinez špica Čelsija.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

ČelsiDijego KostaEngleskaEvropaPremijer ligaTim HauardŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara