""
""

Prevara godine: Dao gol rukom i odveo ekipu u Prvu ligu, ali kaže da se toga ne seća (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.01.15. | 11:22

Zbog sramotnog postupka Markos Lazaga je izložen pretnjama u Kolumbiji

Ako je Maradona Englezima dao gol „božjom rukom”, onda se ono što je uradio Markos Lazaga može nazvati „rukom đavola“! Napadač Deportiva Kukute zatresao je mrežu Deportes Kvindije RUKOM i tako na prilično sramotan način pogurao svoju ekipu u Prvu ligu Kolumbije.

Igrao se 68. minut odlučujućeg susreta za plasman u viši rang, kad se Paragvajac posle kornera u gužvi pred golom protivnika dosetio da možda sudije neće videti njegov potez, mrtav-hladan je „ošamario“ loptu desnicom i - pogodio mrežu za 2:2. Sve se lepo zabeležile TV kamere, primetili su to i odbrambeni fudbaleri protivničke ekipe, ali šta vredi kad nije onaj koji je za to plaćen.

Izabrane vesti

Ovaj previd arbitra toliko je uticao na pad morala igrača gostujućeg tima, koji su 12 minuta kasnije primili još jedan gol. Doduše, uspeli su pred kraj da poravnaju na 3:3, ali im to nije bilo dovoljno, jer je Kukuta otišla u viši rang usled bolje gol-razlike (obe ekipe imale po sedam bodova).

Najtužnije od svega je što „heroj“ priče isprava nije želeo da prizna da je zgrešio.
Ne mogu da se setim da li sam loptu udario glavom ili rukom“,  rekao je Lazaga posle meča.

A kad je pogledao snimak i kad se na njega obrušila kompletna kolumbijska javnost briznuo je u plač:
„Tužan sam, jer ovo što sam uradio je loše po fudbal. Želim da se izvinim ljudima iz Kvindija. Zbog gola rukom moja porodica i ja smo izloženi pretnjama. Zato sam razgovarao sa predsednikom kluba da vidimo može li ovaj problem nekako da se reši“, poručio je iskusni špic koji je u karijeri promenio 12 klubova.


tagovi

međunarodni fudbalMarkos LazagaKolumbijaJužna AmerikaDeportivo Kukuta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara