""
""

Pretnje, pritvor, fizički napadi: Ima li spasa za veliku nadu i najvećeg propaliteta engleskog fudbala?

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.01.15. | 12:55

Ravelu Morisonu Aleks Ferguson predviđao karijeru velikog fudbalera, u njegov povratak verovao je i Sem Olardajs, ali je mladi vezista sve to pokvario svojim neprimerenim potezima...

Jedan od najvećih talenata engleskog fudbala u poslednjoj deceniji i nekadašnja velika nada Mančester junajteda Ravel Morison mogao bi konačno da raskrsti sa svojim „uličarskim“ životom i iznova započne fudbalsku karijeru u rimskom Laciju, piše engleski Gardijan.

Izabrane vesti

Morisonove kvalitete još dok je bio tinejdžer veličao je Ser Aleks Ferguson, koji je za mladog vezistu rekao da je najtalentovaniji igrač kojeg je video u njegovoj generaciji (1993). To je 2009. godine rezultiralo potpisivanjem prvog ugovora sa Crvenim đavolima, a samo godinu kasnije i debija za prvi tim u Liga kupu protiv Vulverhemptona. Ipak, za momka koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Engleske, san koji je živeo u tim trenucima ubrzo je prerastao u najgoru noćnu moru.

Sve je započelo sa 12 meseci uslovne kazne i plaćanja 1.445 funti naknade štete zbog bacanja telefona kroz prozor i zastrašivanja svoje devojke. Ipak, ta optužba je oborena jer je Morisonova devojka odbila da svedoči, ali to je bio samo početak pakla kroz koji je prošao u poslednje tri godine. Morisonu je preporučeno je da bude sporvedem u savetovalište za nasilje u porodici, ali ni to ništa nije pomoglo.

Rastanak sa Junajtedom usledio je u januaru 2012. godine. Morison je prešao u Vest Hem uz velike pohvale Sema Olardajsa, koji je verovao da je mladi fudbaler prevazišao „dečje bolesti“.
„On je briljantan fudbaler, briljantnih sposobnosti. Mora da pobegne iz Mančestera kako bi započeo novi život“, rekao je tada Olardajs ne sluteći šta će se uskoro izdogađati njegovom novom pojačanju.

Ves Hem je već u februaru kaznio svog talentovanog igrasa sa 7.000 funti zbog ponašanja i homofobičnih poruka na Tviteru.

U međuvremenu nisu pomagale ni pozajmice u Birmingem i Kvins Park Rendžers, gde je odigrao zapaženu ulogu, ali je u julu prošle godine zbog fizičkog napada na bivšu devojku u njenu majku zaradio tri dana pritvora, nakon čega je oslobođen uz kauciju.

Poslednja Morisonova veza sa krivičnim organima bila je u novembru prošle godine, kada je i definitivno oslobođen krivice za pretnje ubistvom i bacanjem kiseline u lice svojoj bivšoj devojci.

Odlazak u Lacio ili bilo koji drugi klub van Engleske mogao bi da predstavlja korak ka novom oživljavanju Morisonove karijere, ali da li će Rimljani po cenu talenta želeti da se kockaju sa njegovim temperamentom pokazaće naredni dani.

(FOTO: Action images)


tagovi

Ravel MorisonPremijer ligaLacioEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara