"Stanislav Čerčesov"
"Stanislav Čerčesov"

Preterali sa votkom? Čerčesov novi selektor Rusije, cilj - polufinale Mundijala!

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.16. | 13:00

Logično - i jedino - rešenje: Stanislav Čerčesov selektor Rusije za 2.800.000 evra

Stanislav ČerčesovIzvršni odbor Fudbalskog saveza Rusije imao je lak zadatak. Posle svih neuspeha sa strancima, domaći stručnjak je bio jednoglasan izbor nacije, a malo je takvih koji su poslednjih godina mogli da se podiče dobrim rezultatima. Doneta je logična, mnogi kažu i jedina moguća odluka: Stanislav Čerčesov novi je selektor Baćuški.

Ugovor je potpisan do avgusta 2018, a prema nepotvrđenim informacijama 52-godišnji strateg će za taj period dobiti 2.800.000 evra.

Izabrane vesti

Međutim, ono što nije baš najjasnije jeste neosnovani optimizam u Savezu. Jer čelnici ruskog fudbala pred Čerčesova su postavili čini se preambiciozan cilj: polufinale Mundijala 2018?!

Jeste, biće Rusi domaćini, ali ipak je to ekipa koja je na nedavnom Evropskom prvenstvu zauzela poslednje mesto u grupi pošto je izgubila od Slovačke (1:2), Velsa (0:3) i igrala nerešeno sa Engleskom (1:1).

Ipak polufinale. I Čerčesov je  optimista. Prema rečima Igora Lebedeva, člana Izvršnog odbora Saveza i portparola državne Dume, novi selektor cilja - finale?!

Inače, u igri su bila četiri imena. Pored Čerčesova, razmišljalo se i o Kurbanu Berdijevu, Aleksandru Borodjuku i Sergeju Semaku. Svi su digli ruke za trenera koji je prošle sezone vodio Legiju iz Varšave (osvojio duplu krunu), a koga je ovog leta tražio i Anderleht, ali je on glatko odbio zbog prilike da vodi nacionalni tim. Ranije je, između ostalih, sedeo i za kormilom u moskovskom Dinamu, Amkaru, Tereku, Spartaku...

Pošto je Savez na kraju izabrao baš Čerčesova, pretpostavlja se da će Kurban Berdijev preuzeti dirigentsku palicu u Spartaku.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stanislav ČerčesovRusijareprezentativni fudbalreprezentacija RusijeLegija VaršavaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara