"Put koji je Tejlor prešao"
"Put koji je Tejlor prešao"

Prešao 14.484 kilometara, promenio 12 aviona, dva broda i postigao gol na debiju za reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.04.15. | 16:58

„Prvo smo krenuli od Barbadosa do Sent Martina, pa do Antigve, do Kurasaoa, nazad do Antigve i Sent Martina, onda na Sent Kits i povratak do Kurasao i Antigve...“, počinje svoju priču fudbaler škotskog Partik Tisla

Put koji je Tejlor prešaoŠkotski fudbal ne može da se pohvali najboljim fudbalerima, ali sigurno ima najvećeg avanturistu među profesionalnim igračima pošto je napadač Partik Tisla Lajl Tejlor prešao put od 14.484 kilometara da bi predstavljao svoju zemlju. I uspeo je da postigne gol na debiju!

Tejlor je preko dede povezan sa karipskom nacijom Monsterat i krenuo je na avanturu kako bi se suprostavio Kurasaou, uspeo je da postigne gol u porazu od 2:1 na svom debiju, ali veći uspeh je put koji je prešao.
U 11 dana sam bio na 12 letova i dva broda! Nisam doleteo i onda otišao ponovo. Prvo smo otišli od Barbadosa do Sent Martina, pa do Antigve, do Kurasaoa, nazad do Antigve i Sent Martina, onda na Sent Kits i povratak do Kurasao i Antigve, brodom do Montserata i nazad do Antigve, pa nazad u London. A bio je i let između Londona i Glazgova. A nekad sam mislio da je put do Karlajla bio dugačak“, rekao je Tejlor.

Izabrane vesti

Napadač je pokazao koliko mu je stalo do igranja u reprezentativnom dresu, iako je u pitanju mala ostrvska nacija.
„Putovanje me nije obehsrabrilo, data mi je šansa da predstavljam zemlju sa očeve strane porodice. Nije bilo šanse da odbijem to. Tako je i za nekoga koga pozovu za takozvanu veliku fudbalsku zemlju. Veoma mali broj igrača ima šansu da igra za svoju zemlju“, rekao je Tejlor.

Lajl Tejlor

Mada, sigurno mu nije bilo loše, i mi bismo rado skoknuli do Barbadosa, Sent Martina, Antigve i drugih ostrvskih rajeva.

(FOTO: Action images)


tagovi

Škotskareprezentativni fudbalPartik TislLajl TejlorEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara