"Roberto Donadoni"
"Roberto Donadoni"

Preporođena Bolonja srušila i krljače iz Đenove, Lazović nije stigao da uđe u igru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.15. | 16:50

Ekipa iz Toskane zabeležila i četvrti trijumf od dolaska Roberta Donadonija

Roberto Donadoni

Dovela je minulog leta Bolonja značajna pojačanja kada se vratila u Seriju A, ali rezultati na startu sezone nisu bili dobri. Ceh je početkom novembra platio trener Delio Rosi, a čovek koji ga je zamenio na klupi Roberto Donadoni napravio je pravo malo čudo, revoluciju sa crveno-plavima iz Toskane.

Izabrane vesti

Prošle nedelje njegova ekipa uzela je meru favorizovanom Napoliju kojeg je tukla sa 3:2, a ove subote sladila se u Đenovi gde je posle velike borbe zasluženo savladala tim našeg Darka Lazovića sa 0:1. Pogodak odluke postigao je defanzivac Luka Rosetini u drugom minutu nadoknade vremena, nakon centaršuta Brijence, što je bilo dovoljno za četvrti trijumf Bolonje na poslednjih šest mečeva (imaju još remi i poraz) i proboj u sredinu tabele.

Bolonja je zasluženo došla do trijumfa, a posao joj je bio olakšan u poslednjih desetak minuta kada je imala igrača više. Zbog udaranja rivala u 80. minutu isključen je Dijego Peroti, a istovremeno je brutalno kažnjen i srpski internacionalac Darko Lazović koji je stajao kraj aut linije i čekao znak da kroči na teren. Iako igra u solidnoj formi ove jeseni Đampijero Gasperini je danas izostavio Srbina iz startnih 11, pa i ne čudi loša partija Zmajeva, koje je u igri držao samo raspoloženi golman Matija Perin.

Takođe, mnogima je posle ovog meča jasno i da su igrači Đenove sigurno najveći krljači u Seriji A, jer su dobili čak četiri crvena kartona na poslednjih pet utakmica. Istina, na drugoij strani je u samom finišu isključen i Dijavara, ali be zuticaja na konačan ishod.

SERIJA A – 16. kolo

Subota

Đenova – Bolonja 0:1 (0:0)
/Rosentini 90+2/

18.00 Palermo – Frozinone
18.00 Sasuolo – Torino
20.45 Udineze – Inter

Nedelja

15.00 Milan – Verona
15.00 Kjevo – Atalanta
15.00 Empoli – Karpi
18.00 Napoli – Roma
20.45 Juventus – Fiorentina

Ponedeljak

20.45 Lacio – Sampdorija

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ARoberto DonadoniItalijaĐenovaDarko LazovićBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara