"Kurtoa u duelu sa Lionelom Mesijem"
"Kurtoa u duelu sa Lionelom Mesijem"

Prelazni rok se tek završio, a Barsa radi na sledećem – raspisan konkurs za golmana

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.09.13. | 09:24

Tibo Kurtoa i Ter Štegen prvi kandidati za naslednika Viktora Valdeza

Kurtoa u duelu sa Lionelom MesijemNisu silne titule iz proteklih sezona slučajnost. Na Kamp Nou se sve radi planski što pokazuju i vesti koje nam stižu sa Pirinejskog poluostrva. Barselona je, naime, već počela da traži novog golmana s obzirom da je Viktor Valdez najavio odlazak leta 2014. godine.

Prvi favoriti su Tibo Kurtoa i  Mark-Andre Ter Štegen.

Izabrane vesti

Međutim, problem kod ovog prvog je što je on i dalje pod ugovorom sa Čelsijem, iako mu je Španija prirasla za srce, pa odbija da se vrati u London zbog dobrih igara i minutaže u madridskom Atletiku. Inicijalni, neformalni kontakti sa njegovom okolinom već su napravljeni, a Belgijanac je i te kako zainteresovan da se preseli u Barselonu. Ali, pita se Čelsi sa kojim je Kurtoa ugovorom vezan do 2016. godine.

Dogovor sa Ter Štegenom mnogo je realniji. Tačnije, on je već postignut. Doduše samo usmeno. Golman Borusije Menhengladbah je, ipak, odbio da produži ugovor sa Menšom, jer bi na kraju sezone mogao vrlo lako da potpiše za Blaugranu.

Na Kamp Nou svakako ne mogu da stignu obojica, jer se Barselonina filozofija malo razlikuje od ostalih klubova. Naime, barem kada su golmani u pitanju u Barsi ne vole da imaju "jaku konkurenciju", već čistu situaciju u kojoj je jasno je broj jedan, a ko zakucan za klupu kao rezervno rešenje.

Hoze Manuel Pinto već šestu sezonu verno obavlja ulogu drugog golmana, pa se očekuje da će mu Barsa ponuditi novi ugovor, iako u novembru puni 38 godina.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atletiko MadridBorusija MenhengladbahČelsiEvropaHoze Manuel PintoMark Andre Ter ŠtegenPrimeraŠpanijaTibo KurtoaViktor Valdes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara