"Vels"
"Vels"

PREDSTAVLJAMO - VELS: Od jednog Zmaja sve zavisi

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.06.16. | 11:55

Geret Bejl postigao sedam od ukupno 11 golova Velšana u kvalifikacijama i od njegove igre će u mnogome zavisiti učinak ovog nacionalnog tima u Francuskoj

Vels

Velšani su ispisali istoriju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pa će sve ostalo na ovom turniru za selekciju Krisa Kolmena predstavljati dodatno pomeranje istorijskih granica. Velšani su na fenomanalan način odigrali u kvalifikacijama, gde su pretrpeli samo jedan poraz i to od Bosne i Hercegovine, dok su kvalitet potvrdili u okršajima sa Belgijom kojoj su naneli jedini poraz na putu do Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

MOZZART specijal kvote - Vels

Za razliku od kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, gde su doživeli nekoliko katastrofalnih poraza, Velšani su promenili sistem igre i na 10 mečeva samo četiri puta vadili loptu iz svoje mreže. Upravo bi ta odbrana, iz koje proizilaze i fantastični kontranapadi, mogla da bude glavno oružje popularnih Zmajeva na ovom turniru.

Specijal posvećen reprezentaciji Engleske

Vels će čekati svoju šansu i možda je dočeka već na startu Evropskog prvensva protiv Slovačke. Ako se to dogodi, vrata osmine finala će biti širom otvorena za selekciju Krisa Kolmena. Ipak, osnovna mana ovog tima je to što praktično zavisi od svega nekoliko igrača.

Prognozirajte najboljeg strelca Prvenstva Evrope. Kvota na Gereta Bejla je 40,00

Geret Bejl

Zvezda Real Madrida i evropskog fudbala, Geret Bejl, apsolutna je zvezda i ovog nacionalnog tima. Postigao sedam od ukupno 11 golova Velšana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i očekuje se da u istom ritmu nastavi i u Francuskoj. Ukoliko uspe u tome, Zmajevi će biti daleko bliži drugoj fazi takmičenja.

Specijal posvećen reprezentaciji Rusije

Bejl će zajedno sa Aronom Remzijem predstavljaće udarnu iglu ove reprezentacije na turniru i toga su svesni i sami Velšani.
„Kada ste u situaciji da u svojoj grupi imate igrača poput njega, onda bismo svi morali da pokušamo da se ugledamo na njega. On spada u najbolje igrače, koji nemaju samo fudbalsku sposobnost, već i kompletan karakter. Uvek su pozitivni, nikad se ne boje izazova. Zahvaljujući svom mentalitetu uvek će uspeti da postignu ono što žele, ali nikada nisu zadovoljni i zahtevaju još više od sebe. To je ono u čemu mi moramo da uspemo, da radimo posao najbolje što može i ići ćemo daleko onoliko koliko budemo mogli”, rekao je Kris Kolmen.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART posvećene specijalu EURO 2016

Velšanima je ovo prvi plasman na neki veliki turnir još od 1958. godine kada su igrali na Svetskom prvenstvu. Nedostatak iskustva u ovakvoj vrsti takmičenja moglo bi da im napravi ogroman problem, ali bi sve bi promenio dobar rezultat na samom startu turnira.

Kris Kolmen

Osnovni problem ovog tima upravo bi mogao da predstavlja tanak igrački kadar, jer ukoliko se dogodi da Bejl ne bude na najvišem nivou u pravom trenutku sve “lađe” bi mogle da potonu na dno. Ostatak tima postigao je samo četiri gola u kvalifikacijama i verovatno ne bi znao da funkcioniše bez svog najboljeg igrača.

Specijal posvećen reprezentaciji Slovačke

Navijači Zmajeva sa nestrpljenjem iščekuju meč sa Gordim Albionom, ali su u stručnom štabu ovog nacionalnog tima verovatno svesni da će im prelomni mečevi najverovatnije biti sa Slovačkom i Rusijom, tako da Englezi ne bi trebalo da im predstavljaju preveliko opterećenje.

SASTAV REPREZENTACIJE VELSA ZA EURO

Golmani

Vejn Henesi (Kristal Palas)
Ovajn Fon Vilijams (Invernes)
Deni Vard (Liverpul)

Odbrana

Kris Ganter (Reding)
Ešli Vilijams (Svonsi)
Nil Tejlor (Svonsi)
Ben Dejvis (Totenhem)
Džejms Čester (VBA)
Džejms Kolins (Vest Hem)
Džez Ričards (Fulam)

Vezni red

Džo Ledli (Kristal Palas)
Dejvid Von (Notingem Forest)
Džo Alen (Liverpul)
Aron Remzi (Arsenal)
Dejvid Koteril (Birmingem)
Endi King (Lester)
Dejvid Edvards (Vulverhempton)
Džonatan Vilijams (MK Dons)

Napad

Sem Vouks (Barnli)
Sajmon Čurč (Aberdin)
Geret Bejl (Real Madrid)
Hal Robson-Kanu (Reding)
Džordž Vilijams (Džilingem)

(GRAFIKA: Ivana Marković/MOZZART Sport, FOTO: Action Images)


tagovi

Velsreprezentativni fudbalreprezentacija Velsameđunarodni fudbalKris KolmenGeret BejlEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara