""
""

Pre pet godina nije moglo, možda je sada pravi trenutak: Paulo Enrike Filjo ponovo na meti Crvene zvezde (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.16. | 09:24

Crveno-beli žele igrača koji je 2011. godine umesto dolaska na stadion Rajko Mitić izabrao turski Trabzon

Crvena zvezda po svaku cenzu želi da dovede ozbiljnog napadača u letnjem prelaznom periodu, a nakon što su sa srpskim šampionom povezivani Andrija Pavlović i Uroš Đurđević, u opticaju se našlo još jedno novo ime. Tačnije, u pitanju je stara Zvezdina želja, Paulo Enrike Filjo, koja je pre pet godina bila na meti crveno-belih, ali je izabrala drastično unosniju pondu turskog Trabzona. Ipak, prema pisanju Sportskog žurnala dolazak 27-godišnjeg Brazilca na stadion Rajko Mitić mogao bi da se dogodi ovog leta.

Izabrane vesti

Filjov poslednji klub bio je kineski Šangaj Šenhua, koji je njegov transfer u julu 2014. godine platio 4.000.000 evra. Ipak, nakon 13 golova u prvoj sezoni, usledila je pozajmica u Lijonin, a u decembru prošle godine i raskid saradnje.

Upravo to što je u pitanju slobodan igrač predstavlja veću šansu za Beograđane da ovoga puta završe započeti posao. Jedini rizik povodom njegovog eventualnog dovođenja prestavlja činjenica da Brazilac nije odigrao takmičarski meč još od oktobra prošle godine, pa se ne zna tačno u kom je fizičkom stanju u ovom trenutku.

Filjo je karijeru započeo u Atletiko Mineiru, a potom je igrao za Herenven i Deportivo Brazil, odakle je odlazio na pozajmice u Palmeiras i Vesterlo. U trenucima kada se 2011. godine za njega interesovala Crvena zvezda pojavila se fenomenalna ponuda Trabzona, koji je Deportivu platio obeštećenje od 4.00.0000 evra i igraču dao platu od 900.000 evropskih novčanica. Brazilac je za tri godine odigrao 84 utakmice za turski klub i postigao 19 golova.

Kako piše Žurnal, Filjo je u ovom trenutku ipak rezervna opcija, jer je prioritet uprave dovođenje već pominjanog Frederika Gounonbea iz Benina, dok je pd srpskih napadača Uroš Đurđević bliži Marakani nego Andrija Pavlović. To i ne mora previše da čudi s obzirom da je bečki Rapid poslao preozbiljnu ponudu za najboljeg igrača Brđana.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

SuperligaSrbijaPaulo Enrike FiljoFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara