Poznati šire „pogled srcem“ - Dragan Zdravković i Fondacija Mozzart uručili donaciju za „Budi human“

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 12:00

„Uskoro ćemo obeležiti deset godina rada, a možemo slobodno reći da smo od starta imali sjajnu saradnju sa Mozzartom“, poručila je Ljiljana Kuzmanović Vujaković iz Fondacije „Budi human“

Poznati nastavljaju da šire „pogled srcem“. Fondacija Mozzart uz podršku javnih ličnosti kontinuirano pruža pomoć velikom broju ustanova, udruženja i organizacija, a sada je još jednom posetila Fondaciju „Budi human“. Zajedno sa proslavljenim atletičarem Draganom Zdravkovićem, uručila je donaciju od 702.500 dinara.

„Naša fondacija će uskoro obeležiti deset godina rada, a možemo slobodno reći da smo od starta imali sjajnu saradnju sa Mozzartom. Veoma smo zahvalni legendi naše atletike Draganu Zdravkoviću i Fondaciji Mozzart na ovoj donaciji“, poručila je Ljiljana Kuzmanović Vujaković iz Fondacije „Budi human“.

Izabrane vesti

Velikan naše atletike i osvajač medalja na 1.500 i 3.000 metara izrazio je veliko zadovoljstvo što je dobio priliku da učestvuje u humanitarnoj akciji i odabere kome će biti usmerena velika donacija.

„Divan je osećaj kada možete nekome da pomognete. Fondacija Mozzart već godinama pruža pomoć u svim oblastima društva i drago mi je da sam dobio priliku da budem deo jedne lepe humane priče“, naglasio je Zdravković.

POMOĆ ZDRAVSTVENOM SISTEMU

Fondacija Mozzart nastavila je veliku podršku zdravstvenom sistemu Srbije od severa do juga zemlje. Renovirala je odeljenje pedijatrije Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru, a potom donirala novi inkubator UKC Niš. Službe hitne medicinske pomoći iz Pančeva, Grocke, Trstenika, Vlasotince, Mladenovca, Grdelice, Valjeva, Šapca, Osečine i Gračanice dobile su nove komplete uniformi. Tehnička oprema stigla je Specijalnoj bolnici u Sokobanji.

Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije dobila je portabilni ultrazvučni aparat za pregled trbušne aorte, a na Svetski dan zdravlja Fondacija Mozzart je ispred zgrade Opštine Zvezdara organizovala besplatne preglede trbušne aorte.

FOTO: Stefan SIMONOVIĆ/Fondacija Mozzart


tagovi

Mozzart fondacijahumanitarni tiketdonacijabudi human

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara