"Sebastijan Rode"
"Sebastijan Rode"

POTVRĐENO: Bajern dovodi supertalentovanog Sebastijana Rodea

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.04.13. | 18:24

Mladi vezista Ajntrahta i jedan od najtalentovanijih u Evropi će na Alijanc arenu stići leta 2014. godine. Bavarci su potvrdili dolazak još trojice talentovanih fudbalera, čime bi klub utabao put do višegodišnje dominacije

 

Sebastijan RodeVeć nekoliko meseci govorilo se o transferu Sebastijana Rodea (22) u minhenski Bajern, a sada je i zvanično – jedan od najvećih talenata nemačkog fudbala od 2014. godine igraće na Alijanc areni!

Izabrane vesti

To je potvrdila i uprava Ajntrahta, u kojem Rode trenutno igra, pre meča sa Šalkea.
“Rekao nam je da u 2014. godini ima druge planove, koje nisu vezane za ovaj klub. Do tada on će igrati u Frankfurtu“, rekao je Heribert Brukhagen.

Ipak, u celoj priči postoji i pozadina, pošto Ajntraht želi da Rodea dovede na pozajmicu leta 2014. godine, kada zvanično postane igrač Bajerna, što znači da bi tek od 2015. godine zvanično bio deo ekipe iz Minhena.
“Postoji i ta mogućnost. Ali, ima još vremena do kompletno raspleta situacije. Razmišljaćemo o tome naredne godine“, rekao je Brukhagen.

Rode igra na poziciji centralnog veznog, ove sezone odigrao je 29 utakmica za Ajntraht u svim takmičenjima i nije postigao gol. U tim iz Frankfurta je stigao 2010. godine iz Kikersa i mnogi ga smatraju jednim od najtalentovanijih vezista Evrope.

Pored dolaska Rodea, Bajern je najavio i dolazak još trojice mladih fudbalera – univerzalnog defanzivca Majnca, Jana Kirhoha, centarfora Verdera, Nilsa Petersena i desno krilo Kajzerslauterna Mičela Vizera.

Kao dan je jasno da bavarski gigant želi da nastavi dominaciju u evropskom fudbalu i u godinama koje dolaze, a dolazak pomenutih talentovanih igrača utabaće put do uspeha.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ajntraht FrankfurtBajern MinhenJan KirhohMičel VizerNils Petersensebastijan rodeVerder Bremen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara