"Aleksandar Katai"
"Aleksandar Katai"

UŽIVO, poslednji dan prelaznog roka u Zvezdi: Ode Katai!

Vreme čitanja: 6min | sre. 31.08.16. | 23:54

Uz MOZZART Sport pratite vruća dešavanja s Marakane

Aleksandar Katai

00.01 - Bukvalno pre dva minuta dobili smo sledeću vest: Aleksandar Katai je prešao u Alaves! Sertifikat sa potpisom čelnika Crvene zvezde poslat je elektronskim putem u Španiju u 23.59. Kao na filmu. Eto i to se završi. Uskoro svi detlaji transfera.

Izabrane vesti

23.54 - Prava drama na stadionu Rajko Mitić, još šest minuta je do kraja prelaznog roka - čeka se faks iz Alavesa!

22.49 - Aleksandar Katai je dobio ponudu iz Primere! Ne od Selte, kako se danima očekivalo, već od - Alavesa. Povratnik u elitni rang španskog fudbala poslao je je i Crvenoj zvezdi ponudu, što znači da ostaje malo više od sat vremena da se ovaj transfer završi. Počinje trka sa vremenom. 

19.12 - ZVANIČNO! Srđan Vujaklija je novi fudbaler Crvene zvezde! Rukovodstvo srpskog prvaka potpisalo je ugovor sa napadačem Borca i prošle sezone jednim od viđenijih strelaca Superlige, ali će on na Marakanu doći u zimu, kad mu istekne ugovor sa Čačanima. Opširnije - OVDE.

Srđan Vujaklija17.00 - To su te čari ili nelagode prelaznog roka. Sve je još u opticaju, ponoć je daleko, ali šanse da Aleksandar Katai završi u Selti mere se promilima. Klub iz Viga je, prema saznanjima MOZZART Sporta, blizu konačne odluke da odustane od angažovanja reprezentativca Srbije. Razlog nije samo dinamika isplate, već i bankovne garancije koje klub iz Balaidosa nije mogao da obezbedi. Ili da budemo još precizniji: Zvezda ne bi mogla da ranije naplati kompletnu sumu koja bi joj pripadala za obeštećenje (2,5 miliona evra). Na Marakani su, vrlo verovatno, bili oprezni zbog pogubnog iskustva sa Rasingom iz Santandera prilikom transfera Nikole Žigića. Crvena zvezda je bila spremna da prihvati drugu opciju o kojoj smo pisali (dva miliona evra), ali izgleda da u Selti nisu imali nameru više da čekaju. Napisali smo već: još postoji mala šansa da Katai završi na Balidosu.

16.18 - Još nema neznaka šta će se desiti sa transferom Aleksandra Kataija! Nema vesti iz Ljutice Bogdana, nema vesti ni u španskim medijima. Jedina novost je da pojedine strukture u Zvezdi imaju veliku želju da Katai ostane. I to iz prostog razloga, jer smatraju da publika dolazi na stadion da bi gledala majstorije momka iz Srbobrana, odnosno da je Zvezda takvog igrača čekala 20 godina... Videćemo šta će biti. Navijači Crvene zvezde bi bili u delirijumu da Katai ostane, ali klubu je potreban novac. Ostalo je manje od osam sati!

15.15 - Deportivo je doveo Alvara Vaskeza iz Hetafea i na taj način zatvorio vrata Aleksandru Kataiju. Nema novih informacija oko prelaska najboljeg  Zvezdinog igrača u Galciju. Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić trenutno je na skupštini FSS u Skupštini Grada. Prilika za tajm-aut i zatišije pred novu buru.

14.26 - Ne tiče se Crvene zvezde, ali nekadašnji član crveno-belih Ognjen Ožegović ima novi klub. Više pročitajte OVDE.

14.23 - Uskoro očekujte vesti vezane za Ognjena Ožegovića koji se dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom ovog leta...

13.20 - Totalno ludilo oko transfera Aleksandra Kataija. Selta više nije jedina španska opcija za majstora iz Srbobrana! Tako bar piše prestižna Marka u vesti da će Depotivo iz La Korunje pokušati da dovede Alvara Vaskeza iz Hetafea ili Aleksandra Kataija. Isti list navodi da će Depotivo imati jaku konkurenciju, pošto je za kreativnog vezistu Crvene zvezde zainteresovana Selta. Španci čak pišu da u redu za Kataija stoji i Lester!

13.00 - Evo novih informacija oko Kataija. Kako se nezvanično može čuti, čelnici Crvene zvezde i zastupnici Aleksandra Kataija trebalo bi da imaju novi sastanak u Ljutice Bogdana za sat vremena. Možda to nagoveštava da je rasplet sage blizu. Jako blizu.

12.50 - Mnogo pitanja smo dobili oko statusa štopera sa Novog Zelanda Adama Mičela. Iako je imao ponudu Javora, Mičel ostaje u Crvenoj zvezdi... Mada je pitanje kada će dobiti šansu.

12.03 - Vi ste pitali, a mi odgovaramo. Dakle, nema nikakvih nedoumica. Mladi golman Filip Manojlović vratio se u Crvenu zvezdu s pozajmice u Bačkoj.

11.37 - Mnogo pitanja nam dolazi oko statusa Danijela Avramovskog. Makedonski vezista će, vrlo verovatno, ostati u Crvenoj zvezdi.

11.28 - Biće na žeravici navijači Crvene zvezde do ponoći. Možda u šali, možda i u zbilji, jedan od čelnika Crvene zvezde na konkretno pitanje da li se očekuju dolasci do kraja prelaznog roka, imao je vrlo interesantan odgovor: "Dug je dan..."

11.07 - Katai, Katai, Katai... Ta reč biće konstantno na usnama čelnika i navijača Crvene zvezde tokom današnjeg dana. Selta je i dalje u igri, Selta je i dalje favorit za potpis majstora fudbala iz Srbobrana... Međutim, na Marakani žele da isteraju svoje. Nezvanično smo dobili sledeću informaciju: Crvena zvezda neće prodavati Kataija po svaku cenu. Navodno, čelnici crveno-belih spremni su da ponude novi ugovor najboljem igraču tima po znatno povoljnijim finansijskim uslovima. Tačnije, da mu udvostruče godišnja primanja i učine ga najplaćenijim igračem tima. Pita se o svemu i Katai, ali ovo su one situacije kada ne možete da dobijete i jare i pare... Zvezda je prinuđena da izabere samo jednu opciju. Biće neizvesno do kraja dana.

10.50 - Mnogo pitanja dobili smo u vezi s Mičelom Donaldom. Realna je opcija da iskusni vezista ostane u Crvenoj zvezdi. Predstavnici Monpeljea snimali su Donaldovu igru u prvom meču protiv Sasuola. Naravno, nisu bili zadovoljni viđenim, jer je kompletan tim Crvene zvezde podbacio.

10.45 - Žurnal piše da bi Crvenu zvezdu u finišu prelaznog roka mogla da napuste dvojica igrača. Navodno za Slavoljuba Srnića je zainteresovan jedan klub itz Francuske. Moguće da je u pitanju Mec koji ga je snimao nedavno na jednoj superligaškoj utakmici. Takođe, za Marka Petkovića se raspituje klub iz Belgije.

10.15 - Na Marakani nam je nezvanično rečeno da će odluku o tome da li prihvatiti ponudu Selte za Aleksandra Kataija doneti Upravni odbor. Ako čelnici crveno-belih daju zeleno svetlo, kreativni vezista će se preseliti na Balaidos.

10.00 - Ako vas zanima sudbina nekog Zvezdinog igrača, slobodno nam u vidu komentara pošaljite pitanje, pokušaćemo da odgovorimo.

9.43 - Večernji list sinoć je plasirao vest o dolasku Davida Babunskog u Dinamo iz Zagreba. Izgleda da od toga nema ništa, tačnije pojedini funkcioneri Dinama nisu nikada čuli za mladog makedonskog vezistu. Istina je da je njegov brat Dorijan bio na probi u drugom timu hrvatskog šampiona, ali da nije prošao.

9.42 - Prethodnih dana pojavila se informacija da je Crvena zvezda zainteresovana za mladog reprezentativca naše zemlje i nekadašnjeg člana OFK Beograda Aleksandra Čavrića. Navodno, on je trebalo da popuni rupu izazvanu odlaskom Kataija. Međutim, funkcioner Crvene zvezde odlučno nam je demantovao vest o dolasku Čavrića.
"Ne, Čavrić nije interesantan."

Prošle godine je bilo vruće, slična temperatura se i danas očekuje u Ljutice Bogdana, u domu srpskog šampiona. Crvena zvezda je završila sa popunjavam rostera za ovu sezonu, ali očekuje se da u narednih 12 sati konačno dođe do realizacije nekog inostranog transfera kako bi crveno-beli konačno dobili preko potrebna finansijska sredstva.

Nije tajna: najveću pažnju privlači transfer Aleksandra Kataija u špansku Seltu. Kao što smo pisali tokom jučerašnjeg dana, klub iz Viga je posalo ultimatum crveno–belima. Selti je spremna da izdvoji dva i po miliona evra u nekoliko rata i 20 posto transfera od naredne prodaje ili da odmah ponudi dva miliona evra. Posle maratonskog sastanka sa predstavnicima kreativnog veziste crveno-beli su prihvatili ponudu i danas bi trebalo da se krene u realizaciju transfera. Presudila je i Kataijeva želja da se preseli na Balaidos.

Kako trenutno stvari stoje Portugalac Ugo Vijeira ostaje na Marakani. U Crvenoj zvezdi su nam nezvanično rekli da postoji ponuda za prvog napadača, ali da zvaničan papir nije stigao u klub. Portugalac nije bio zapažen u evropskim mečevima što mu je oborilo cenu na tržištu, tako da je realno da ostane u Ljutice Bogdana do kraja ugovora.

Za početak još servisnih vesti iz Crvene zvezde. Žurnal piše da će Damir Kahriman promeniti sredinu u slučaju dobre ponude, pošto se Filip Manojlović vratio sa pozajmice. Mladom čuvaru mreže je namenjena uloga prvog čuvara mreže.

Isti list navodi da se Nenad Gavrić zvanično preselio u Vojvodinu. Zvezda nije dobila obeštećenje, ali će klubovi deliti zaradu prilikom transfera krila u inostranstvo. Zvanično je poznato da je Brazilac Bruno Matos otišao u Iran, ali da Crvena zvezda nije inaksirala obeštećenje.


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrbijaEvropaFK Crvena zvezdaBruno MatosAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara