""
""

Poslednje putovanje Uda Lateka...

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.02.15. | 18:59

Preminuo jedan od najvećih trenera u istoriji fudbala

Napustio nas je jedan od najvećih trenera u istoriji fudbala Udo Latek! Nekadašnji strateg Bajerna, Menhengladbaha, Dortmunda, Barselone, Kelna i Šalkea preminuo je u nedelju u 80. godini, ali njegova smrt je iz zasad nepoznatih razloga objavljena tek večeras.

Latek će ostati upamćen kao trener po čijom je trenerskom palicom bavarski velikan osvojio prvu titulu šampiona Evrope, ali i kao stručnjak koji je jedini uspeo da sa tri različita kluba osvoji sva tri tri najvažnije evropska klupska trofeja - Kup šampiona, UEFA kup i Kup pobednika kupova. 

Izabrane vesti

Bajern se na svom zvaničnom sajtu oprostio od trenerskog velikana podsećajući da je baš Latek u klub doveo neke od najvećih igrača toga kluba. Još kao osamnaestogodišnjaka Karl-Hajnc Rumenigea, zatim Ulija Hensa i Paula Brajtnera. Tokom 35-godišnje karijere osvojio je 14 velikih trofeja, što ga svrstava u najtrofejnije trenere ikada.

Poznat je i po tome što je imao teoriju da "svi veliki treneri moraju da piju", iako mu je alkohol značajno narušavao zdravlje. Poslednje dane proveo je u kolicima u staračkom domu u Kelnu...

Veliki tekst o legendarnom stručnjaku i njegovoj karijeri možete da pročitate OVDE.

(foto: Action Images)


tagovi

udo latekNemackaEvropaBorusija MenhengladbahBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara