""
""

Posle Sergeja i Srbije, Italijani spremili još jedan udarac - Milik i Zjelinski!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.17. | 23:01

Stopama Lacija, krenuo i Napoli

Sinoć su loše vesti iz Italije stigle u Srbiju, a večeras su zaplakali Poljaci.

Izabrane vesti

Napoli je poslao zvanična dopis FS Poljske u kojem ih obavešatava da neće dopsutiti svojim prvotimcima Arkadijušu Miliku i Pjotru Zjelinskom da brane boje reprezentacije na EP za mlade reprezentacije na kojem su Poljaci domaćin. Tandem Napolija se našao na spisku selektora i trebalo da je bude udarna snaga domaće slekcije, ali se isprečio Napoli na isti načina kao što je Lacio stavio veto Srbiji za Sergeja Milinkovića Savića.

Italijani ne žele da puste Milika i Zjelinskog na EP jer bi to značilo da bi igrači kasnili na početak priprema.
„Imali smo više od 50 utakmica tokom sezone, a nova kreće 30. juna kada svi igrači treba da se pojave na prozivci za pripreme. Pošto UEFA prvenstvo za mlade reprezentacije nije uključeno u zvaničan FIFA kalendar, a klubovi nisu obavezni da puste svoje igrače na pomenuti turnir, ne možemo dozvoliti da naši igrači dođu na pripreme tek u druhgoj polovini jula“, navodi se u zvaničnom dopisu Napolija.

U FS Srbije još nije stigao takav dopis iz Lacija, ali se očekuje da uskoro stigne.

Zjelinski i Milik su prošlog leta došli u Napoli za ukupno 46.000.000 evra i predstavljaju okosnice tima. Pogotovo je komplikovana situacija sa Milikom koji je veći deo sezone propustio zbog teške povrede kolena i tek se u finišu oporavio.

Međutim, Milik i Zjelinski će se ipak narednog juna obući dres reprezentacije. Konkurisaće za sastav A reprezentacije u kvalifikacionom meču za SP protiv Rumunije. Napoli ne može da zabrani učešće igračima u A timu. 


tagovi

Arkadijuš MilikEvropaItalijaNapoliPjotr ZjelinskiPoljskareprezentativni fudbalSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara