""
""

Posle 15 godina Tomaš Rosicki se vratio kući

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.08.16. | 10:59

Ugovor na godinu dana, pa u penziju...

Mali Mocart se vratio kući! Posle 15 godina pečalbarenja u Nemačkoj i Engleskoj jedan od najboljih fudbalera Češke svih vremena Tomaš Rosicki ponovo je u Pragu.

Njegova Sparta prihvatila ga je raširenih ruku i ponudila jednogodišnji ugovor koji će danas u toku dana biti ozvaničen na konferenciji za medije. Rosicki bi nakon ove sezone trebalo da objavi kraj karijere...

Izabrane vesti

Tomašu Rosickom istekao je ovog leta ugovor sa Arsenalom. On se pojavio na početku priprema, ali je sve vreme bio u potrazi za novim klubom pošto Arsen Venger nije planirao da nastavi saradnju sa iskusnim vezistom. Čim se pojavila mogućnost da se vrati u svoj matični klub dogovor je odmah pao. Promocija je zakazana za 14 časova.

Rosicki je kao osmogodišnjak došao u Spartu i za praški klub odigigrao tri sezone kao senior, pre nego što je za 14.500.000 prešao u Dortmund. Za Borusiju je odigrao 150 utakmica u Bundesligi i napravio sjajan transfer u Arsenal, gde je proveo 10 godina. Nije imao sreće da sa klubom iz Londona osvoji titulu šampiona, ali će ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača Tobždija u poslednjoj deceniji.  

(foto: Action Images)


tagovi

Tomaš RosickiSparta PragPremijer ligameđunarodni fudbalEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara