"Hezus Korona"
"Hezus Korona"

Portugalska verzija čuvenog Džerardovog klizanja - Porto predao titulu Benfiki? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.03.17. | 21:02

Vitorija Setubal odnela bod sa stadiona Dragao

Hezus KoronaŠansa kakva se  u portugalskom fudbalu pruža veoma retko. Benfika je kiksnula na gostovanju kod Pasoš Fereire. Porto je imao zicer. U seriji od devet ligaških pobeda čekao je rivala koji mu na poslednjih deset utakmica na stadionu Dragao nije dao nijedan gol. Ne računajući jesenjih 0:0, Porto je protiv Vitorije Setubal vezao 27 pobeda! U poslednjih 45 susreta sa Setubalom samo četiri puta nije uspeo da pobedi, nijednom nije izgubio.

I kada je bilo najpotrebnije - debakl! Jer sve osim pobede nad Setubal za Porto je predstavljao čist poraz. A večeras na Dragau - 1:1. Benfika je ostala prva, sa bodom više od Porta, uoči velikog derbija u kome će, čim se završi ova reprezentativna pauza, dočekati Zmajeve na Lužu.

Izabrane vesti

Da je Porto savladao Setubal, mogao bi da se zatvori i igra na remi. Bio je na dobrom putu. Bar se tako činilo. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena fantastičan centaršut Olivera Toresa i gromovit volej Hezusa “Tekatita“ Korone. Zmajevi su na poluvreme otišli ozareni izglednom šansom da preuzmu lidersku poziciju na tabeli.

Ulazak u svlačionicu po završetku meča nije bio tako euforičan. Naprotiv. Felipe se okliznuo u 56. minutu. Žoao Karvaljo je umeo to da kazni. Setubal je stigao do izjednačenja.

Nešto slično onom detalju od pre tri godine kada se Stiven Džerard okliznuo protiv Čelsija i ostavio Liverpul Luisa Suareza bez šansi da se domognu titule u Premijer ligi.

I jasno - zid ispred Bruna Varele. Ništa drugo nije zanimalo goste. Samo odbrana. Obilazili su domaći oko protivničkog šesnaesterca kao predatori oko plena. Uzalud. Lopta jednostavno nije htela u gol.

Tako se ne postaje šampion. A ako Benfika za dve nedelje dobije derbi sa Portom, pred Zmajevima će biti nemoguća misija.

PRIMEIRA - 26. KOLO:

Petak:

Estoril - Boavista 0:0

Subota:

Belenenses - Braga 1:2 (1:2)
/Maurides 23 - Enan 1ag, Rui Fonte 19/

Moreirense - Tondela 1:1 (0:1)
/Sogo 85 - kaka 20/

Sporting -  Nasional 2:0 (2:0)
/Dost 13, 35/

Pasoš Fereira - Benfika 0:0

Nedelja:

Maritimo - Aruka 3:1 (1:1)
/Žunior 41, Keita 62, Franserđo 73 - Sami 20/

Feirense - Šaves 3:2 (0:1)
/Tijago Silva 54, Mačado 56, Etebo 81 - Brešan 44, Martins 49/

Porto - Setubal 1:1 (1:0)
/Korona 45+1 - Karvaljo 56/

21.15: Gimaraeš - Rio Avetabela

(FOTO: Action Images)


tagovi

PortugalPortoMaritimoHezus KoronaFeirenšeEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara