"Huan Fernando Kvintero"
"Huan Fernando Kvintero"

Portova biznis škola: Kupiš igrača za pet i odmah vredi 40 miliona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.07.13. | 19:05

Huan Fernando Kvintero najnoviji je izum najbolje svetske skauting službe

Huan Fernando Kvintero

Monako je osakatio tim Porta oduzevši im dva igrača koji su u svojim nogama imali najviše baruta, ali svako koji ole poznaje situaciju u evropskom i svestskom fudbalu zna da za Zmajeve ne treba brinuti. Predsednik Žorž Nuno Pinto da Košta i uigrana ekipa skauta, svakako najbolja na svetu, uvek iznađu rešenje, a sada ono stiže u litu Huana Fernanda Kvintera, 20-godišnjeg kolumbijskog plejmejkera, jednog od najboljih igrača prve faze U-20 Svetskog prvenstva u Turskoj.

Izabrane vesti

I igrača koji je, kao što je u slučaju Porta nepisano pravilo, već projektovan u novu planetarnu zvezdu.

Cena ide u prilog toj tvrdnji, jer će Kvinterova sloboda ubuduće koštati astronomskih 40 miliona evra, iako je Porto za 50 odsto vlasništva nad ugovorom Kolumbijca platio "svega" pet miliona evropskih novčanica.

Ali, u Portu se zna red. A on kaže da svako ko dođe mora prvo da se oduži klubu za ukazanu mu čast, a ode tek pošto klubovi počnu da se razmeću desetinama miliona za novo čudo od fudbalera. Obično, iz Južne Amerike.

Kvintero, doduše, nije potpuno nepoznato lice u svetu fudbala, iako u Primeiru dolazi iz Peskare, tima koji je proteklu sezonu završio na začelju Serije A. Rezultatski neuspeh, ipak, nije umanjio veru Portovih eskeprata u kvalitete Kolubmijca, koji je na U-20 Svetskom prvenstvu u Turskoj nagovestio da će im se odužiti tako što će pokazati da nisu pogrešili.

Opšte mišljenje je da je ostavio najbolji utisak od svih igrača u grupnoj fazi takmičenja, postigao je tri gola, namestio još dva, ali je njegova ekipa posle poraza od Južne Koreje na penala (da nije bilo kapitena Kvintera ne bi Kolumbijci ni stigli do njih) u osmini finala završila učešće na turniru u Turskoj.

Kvintero u duelu sa Juventusovim ĐovinkomKvinterove partije zapazili su i Mančester junajted, Juventus, Inter, pa i Đenova, ali je i 20-godišnjem fudbaleru jasno da je za svakog velikog talenta Porto idealna sredina za razvoj. Podvizi iz proteklih godina dovoljan du dokaz.

A Kvinterov nadimak je "El Talentozo", pa je njegova odluka sasvim opravdana.
"Uvek sam želeo da dođem u ovaj klub. Dolazim sa velikom nadom da ću osvojiti mnogo trofeja. Srećan sam zbog ovog vrlo važnog koraka u mojoj karijeri. Sada je samo da svakodnevnim radom nastavim da napredujem", istakao je Kvintero, koga je Porto doveo zbog kreativnosti i nepredvidivosti.

Lopta mu se jednostavno lepi za nogu, a u to ćete se uveriti na video snimku ispod teksta.

Kvintero se, inače, najbolje snalazi u ulozi klasične "desetke", a jedina mana mu je što je orijentisan isključivo na levu nogu, dok se desnom slabo služi, pa ume da sam sebi zakomplikuje situaciju prebacivanjem lopte na jaču stranu.

Opet, takav je i Mesi , pa mu retki mogu prići, a Kvintero barem po visini (1,70  metara) i niskom težištu i te kako naliči na čuvenog Argentinca. Iako ne igra na istoj poziciji i bez obzira na to što mu, naravno, tek predstoji puno dokazivanja.

Ali, Porto retko greši. Gotovo nikada. Posebno ne kada nekom da ugovor na četiri godine.

Tek da podsetimo, Porto je prethodno doveo i meksičkog reprezentativca Ektora Ereru.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaHuan Fernando KvinteroPeskaraPortoPortugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara