""
""

Porto prihvatio Sitijevu ponudu od 40 miliona za Mangalu i dovodi Alveša

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.07.14. | 23:53

Večeras dogovoren jedan od najvećih transfera ovog leta. Francuz bi mogao da ubrza odlazak Matije Nastasića

Veliko pojačanje stiže u Mančester Siti! Prema poslednjim informacijama, šampion Engleske je večeras dogovorio transfer francuskog štopera Elijakima Mangale iz Porto. Mnogi evropski mediji su večeras objavili da je Porto konačno popustio i da je prihvatio ponudu Građana tešku 40 miliona evra za Mangalu.

Izabrane vesti

Francuz je bio na meti mnogih evropskih klubova poput Mančester Junajteda i Monaka, ali niko od njih nije pristao da plati 40 miliona evra koliko je Porto zahtevao na ime obeštećenja. Portugalci uprkos velikom pritisku nisu popuštali u pregovorima i na kraju su dobili ono što su tražili. Međutim, vredi istaći da se cela suma neće sliti na račun Porta. Specijalizovani transfer portali prenose da će dobar deo od pomenutih 40 miliona završiti na računu najmoćnijeg svetskog menadžera Žorža Mendeša. Tačan procenat se ne zna, ali se spekuliše da nije manji od 25. To nije ništa novo za portugalski fudbal s obzirom da su Benfika i Porto poslednjih godina praktično postali taoci moćnih menadžera i da od milionskih transfera veliki deo novca otpada na menadžerske procente.

Mangala je bio velika želja Manuela Pelegrinija, a kao rezervna opcija je figurirao Mehdi Benatija iz Rome. Sada je Marokanac otpao iz kombinacije, što povećava šanse Barseloni da ga se dokopa. Ostalo je još da Mangala dogovori lične uslove oko dužine ugovora i visine primanja, ali to je lakši deo posla za Mančester Siti. Izvesno je da ćemo od naredne sezone u Mančester Sitiju gledati štoperski tandem Vensan Kompani - Elijakim Mangala. Dolazak Francuza je samo povećao šanse da Matija Nastasić ovog leta napusti Mančester i preseli se u Juventus ili neki od ostalih zainteresovanih klubova.

Porto je već počeo da radi na dovođenju zamene za Mangalu. Najveće šanse se daju portugalskom reprezentativcu Brunu Alvešu iz Fenerbahčea koji je i ranije nosio dres popularnih Zmajeva. On nije zadovoljan u Turskoj i želi da sa Portom u narednoj sezoni igra u Ligi šampiona, što je za portugalske medije potvrdio i njegov otac Vašington.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Turskatransferi2014SuperligaŠpanijaPrimeraPremijer ligaPortugalPortoMatija NastasićMančester SitiFenerbahčeEvropaEljakim MangalaBruno Alveš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara