""
""

Porodična sudbina Vešovića: Otac Rade u suzama pobegao iz Rijeke, sin Marko je vodi ka tituli

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.17. | 10:32

Nekadašnji član Crvene zvezde biće glavni akter narednog, velikog derbija hrvatskog prvenstva

Imao je i u Crvenoj zvezdi svetlih momenata, u Torinu je bio tek puki epizodista, ali je u Rijeci pronašao sebi. Crnogorski reprezentativac Marko Vešović biće glavni adut trenutnog lidera u narednom velikom derbiju hrvatskog prvenstva protiv Dinama. Pobeda u tom susretu mogla bi da označi kraj vladavine Modrih.

Otuda se u Hrvatskoj atmosfera već zagreva. Svi pominju da bi nekadašnji igrač Crvene zvezde mogao da bude čovek odluke. Crnogorac igra u životnoj formi. Kako su napisale kolege iz Hrvatske pogodak protiv Slaven Belupa bio je kao iz radionice genijalnog Dejana Savićevića, a asistencija Andrijaševiću za gol u Vinkovcima kao iz zbirke umetničkih dela Roberta Prosinečkog.

Izabrane vesti

O poslednjim Markovim ostvarenjima u Rijeci za hrvatski Večernji List govorio je njegov otac Rade. Takođe, nekadašnji član Rijeke i nesuđeni fudbaler Crvene zvezde.
„Od malih nog Marko je izvan terena miran, ne voli da se eksponira, ali na terenu je vulkan, to je od mene nasledio. Stekle su se neke predrasude o njemu, ali verujte da je sjajan dečko, obrazovan, završio je i fakultet u Beogradu (sportski menadžment), bio odličan učenik u gimnaziji... Nosi sa sobom taj žar za pobedom, mislim da to nije mana“, poručio je Rade Vešović.

Zanimljivo je da u porodici Vešović važi i praktično ono pravilo – gde otac stade, nek sin produži
„Onog dana kad sam odlazio iz Rijeke, 28. avgusta 1991. godine rodili su mi se blizanci Marko i Nikola. Ukrcao sam se na brod za Dubrovnik s velikim žalom. Suze su mi potekle kad sam se popeo na palubu. Gledao sam Rijeku i pitao se hoću li više ikad videti ovaj grad. Hteo sam ostati i živeti na Kvarneru, ali nažalost dogodilo se što se dogodilo“, dodao je Rade Vešović.


tagovi

SrbijaRijekaMatjaž KekMarko VešovićHrvatskaEvropaCrna Gora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara