"Matri u dresu Stare Dame"
"Matri u dresu Stare Dame"

Juventus birao između Osvalda i Matrija, Alegri izabrao svog miljenika

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.02.15. | 11:11

Italijan će po treći put igrati pod vođstvom sada Juventusovog stručnjaka

Matri u dresu Stare DameDugo je Juventus razmišljao kako da nadomesti odlazak Đovinka u Toronto, a knjiga je u ponedeljak spala na dva slova- Alesandra Matrija i Pabla Osvalda. Međutim, sada je sve jasno, novi napadač Stare dame biće Matri! On u Juventus dolazi iz Đenove (u kojoj je bio na pozajmici iz Milana). Već je nastupao za klub iz Torina od 2011. do 2013. godine i na 83 meča zatresao mrežu 29 puta.

Te partije su ga preporučile Milanu, i za sumu od 11 miliona evra Matri se našao u gradu mode. Za Milan je postigao samo jedan pogodak, što će reći da se nije baš proslavio, pa je zbog toga poslat na pozajmicu u Fiorentinu, kasnije u Đenovu, odakle se sada vraća u Juventus. Ove sezone Matri je na 16 mečeva postigao sedam pogodaka.

Izabrane vesti

Predsednik Đenove Enriko Preciozi najavio je u ponedeljak ovakav sled događaja, a sada je sve i ozvaničeno.
" Matri ide u Juventus, a mi ćemo dovesti Marka Borijela", rekao je prvi čovek Đenove Skajsportu.

Zanimljivo je da će Matri po treći put igrati pod dirigentskom palicom Masimilijana Alegrija. Prvi put ova dvojica su se sastala u Kaljariju u sezonama 2008-2010. Tri godine kasnije putevi im se ukrštaju u Milanu, gde nisu baš imali toliko uspešnu saradnju, što im očigledno nije smetalo da se ponovo susretnu 2015. godine i to ni manje ni više nego u šampionu Italije!

Trener Juventusa smatra da je akvizicija ove vrste bila neophodna njegovom timu.
"Morali smo da zamenimo Đovinka koji nas je napustio. Četiri napadača nisu dovoljna pa smo stoga bili prinuđeni da reagujemo i dovedemo pojačanje na toj poziciji", jasan je Alegri

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AJuventusItalijaEvropaĐenovaAlesandro Matri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara