""
""

Ponosni Radonjić: Igrali smo pametno kad nam je bilo teško

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.16. | 08:18

""Unikaha je igrala odlično, Nedović nam je zadao mnogo problema, a s njegovom kvalitetnom igrom u prvom poluvremenu omogućio je Unikahi da izgradi veliku razliku", rekao je strateg crveno-belih

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić s razlogom je bio ponosan na svoje igrače, koji su posle fantastičnog preokreta slavili protiv Unikahe u Malagi i napravili možda i ključni korak ka plasmanu u četvrtfinale Evrolige.

Izabrane vesti

Strateg crveno-belih se pre svega zahvalio navijačima, koji su stigli iz Beograda i napravili sjajnu atmosferu u Andaluziji.
"Želeo bih da čestitam mojim igračima na pobedi, ali i da zahvalim navijačima što su prešli tako daleki put da bi nas bodrili. Imali smo težak meč protiv Cedevite u Jadranskoj ligi pre tri dana, znali smo koliko će biti težak i naporan put za Malagu, ali smo se pripremili za utakmicu u specifičnim uslovima. Videli ste da smo od starta imali lošu koncentraciju, da smo napravili mnogo grešaka u odbrani i napadu", rekao je Radonjić za sajt Evrolige i nastavio:
"Unikaha je igrala odlično, Nedović nam je zadao mnogo problema, a s njegovom kvalitetnom igrom u prvom poluvremenu omogućio je Unikahi da izgradi veliku razliku. U početku drugog poluvremena izgledalo je kao da će Unikaha nastaviti u istom ritmu i da će nas pobediti lako. Ali, popravili smo odbranu, bili odlični u skoku, gradili samopouzdanje i došli do lakih poena. Nastavili smo da igramo dobro i pametno, potom pogodili i neke teške šuteve i došli do pobede".

Sa druge strane, Đoan Plaza je bio prilično potišten zbog teškog poraza.
"Veoma smo tužni zbog poraza posle dve fantastične četvrtine koje smo odigrali. Znali smo da će oni da igraju agresivno i na ivici faulova. U drugom poluvremenu smo previše bežali od koša, donosili smo loše odluke u napadu, šutnuli više trojki nego dvojki i u nekim momentima igrali jedan na pet. Grešili smo i u šutevima i u pasovima, a nivo odbrane je bio znatno slabiji nego u prvih 20 minuta i nismo shvatili da nas upravo defanziva drži u igri. Nismo bili mirni u završnici. Ostatak mečeva u Top 16 fazi Evrolige ćemo pokšati da odigramo bolje. Kako individualno, tako i timski", zaključio je Plaza.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaEvroligaĐoan PlazaDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara