"Veliko veče za Nikolaja Jorgensena"
"Veliko veče za Nikolaja Jorgensena"

Ponos ispred svega: Danska slomila Island, Jorgensen heroj iz dva dodira (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.03.16. | 21:54

Napadač Kopenhagena bio vrlo raspoložen u duelu nešto daljih komšija

Veliko veče za Nikolaja Jorgensena

Istorija kaže da Island nikada u dosadašnjoj istoriji nije savladao Dansku u zvaničnim utakmicama, a tako će ostati i posle superdebija za novog danskog selektora Ogea Hareidea i utakmice koju će pamtiti Nikolaj Jorgensen. Fudbaleri Danske slavili su u Herningu rezultatom 2:1 u derbiju nešto daljih komšija.

Izabrane vesti

Heroj pobede Crvenih bio je mladi napadač Kopenhagena, koji je sa dva pogotka u ranoj fazi drugog poluvremena i dva dodira slomio otpor protivnika i Danskoj doneo osmu uzastopnu pobedu u međusobnim okršajima. 

Golovi su pali posle dve greške gostujuće odbrane, gde su Danci pomalo traljavo napadali, ali su na kraju uspevali da realizuju akcije. Dva puta na gotovo identične načine, u vremenskom rasponu od samo četiri minuta - u 50. i 54. minutu. U obe akcije arhitekta bio je mladi Jusuf Poulsen, s tim što je u napadu kod drugog pogotka asistent bio Kristijan Eriksen

Island je do utešnog pogotka stigao tek u poslednjem minutu kada je Aron Traustason poslao neodbranjiv projektil u donji levi ugao golmana Kaspera Šmajhela.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Islandareprezentacija DanskePrijateljske utakmiceOge HareideNikolaj JorgensenIslandEvropaDanskaArnor Traustason

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara