"Tošić"
"Tošić"

Spektakl u Užicu: Miha se pobedom oprostio od Srbije

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.11.13. | 21:51

Strelci su bili Zoran Tošić u 7. minutu iz slobodnog udarca i Filip Đorđević u 20. minutu

TošićSiniša Mihajlović pobedom se oprostio od Srbije i sada može na miru da nastavi trenersku karijeru u Sampdoriji. Realno u užičkom spektaklu nije imao težak posao, s obzirom da je mogao da računa na dosta kvalitetniju, iskusniju i uigraniju ekipu naspram selekcije Novinara koja je iza sebe imala tek dva internacionalca, Pejčinovića i Smiljanića, kao i skoro isto toliko dana treninga – (2:0).

Na prvi gol nije se dugo čekalo. Prekršaj na nekih 20 metara od gola “novinara” u 7. minutu bio je pravi poklon za Zorana  Tošića, koji je iz slobodnog udarca rutinski prebacio živi zid i matirao statičnog Bobana Bajkovića. Gotovo 13 minuta kasnije golman Zvezde ponovo je morao da vadi loptu iz svoje mreže. Filip Đorđević je iz drugog pokušaja glavom uspeo da duplira vođstvo i sa tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku meča Orlovi su povukli ručnu, pa su izabranici Ljubiše Stamenkovića konačno došli do daha i mogli ozbiljnije da priprete. U nekoliko navrata bili su blizu, Ivanović i saigrači su imali posla u odbrani, ali nepreciznost je učinila svoje i golman Brkić nije imao razloga za neku veću brigu.

Najbolji fudbaleri uglavnom sastavljeni iz Superlige dobro su se pokazali protiv A selekcije, pojedinci poput SrnićaStojanovića i Vasilića, najavili su da se na njih može ozbiljno računati u budućem periodu i da ovakvu revija fudbala treba što češće praviti širom Srbije.
„Utakmica bez nekog velikog značaja, više revijalna. Obe ekipe odigrale su dobro, imali su šanse i jedni i drugi, a na kraju pobedila je reprezentacija Srbije. Rezultat nije važan, već je bilo bitno da pokažemo kakav se fudbal igra u Srbiji, da se vide i ostali igrači“, rekao je Mihajlović.

Trener selekcije Novinara Ljubiša Stamenković se zahvalio FSS i gradu Užicu na organizaciji revijalnog meča.
„Razlika u kvalitetu se jasno videla, izgoreli smo u prvom poluvremenu zbog želje, to je moje izabranike potpuno uništilo, tako da su zaboravili i ono što su znali da igraju. Ovakve utakmice treba da postanu tradicionalne, jer dosta znače za naše igrače kako bi se podigao njihov nivo i nivo superligaškog fudbala", jasan je Stamenković.

(FOTO: Star sport)

Izabrane vesti


tagovi

Ljubiša Stamenkovićnovinarska selekcijareprezentativni fudbalSiniša MihajlovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara