"zakotrljala se lopta kraj Morave"
"zakotrljala se lopta kraj Morave"

Polusezona iz snova i očekivani remont u Čačku, Borac krenuo bez Jevtovića, Kneževića, Đerića...

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.16. | 19:24

Na stadionu kraj Morave i dva nova lica

zakotrljala se lopta kraj MoraveCilj je bio, a možda je i dalje, opstanak u eliti, ambicije su višestruko porasle pole istorijske polusezone u Borcu, ali je zimska pauza podsetila sve u Čačku koliko je težak fudbalski život u Srbiji. Borac je pripreme za novu sezonu počeo u već sada solidno izmenjenom sastavu u odnosu na onaj koji je u uvodna 22 kola osvojio 37 bodova, pritom izbacio Crvenu zvezdu iz srpskog Kupa.

Od fudbalera koji su izneli najveći teret u najuspešnijoj polusezoni Borca u Superligi prvoj prozivci Milorada Kosanovića nisu prisustvovali Milan Jevtović (karijeru nastavlja u norveškom Bodeu), Filip Knežević (istekla mu pozajmica, ponovo je u Partizanu), Uroš Đerić (istekao mu ugovor), te Dušan Mićić, ali je on opravdao odsustvo.

Izabrane vesti

Sportski direktor Slobodan ilić se međutim i dalje nada da će ekipa ostati na okupu, jer je samo Jevtović definitivno izgubljen, dok su na stadion kraj Morave  pristigla dva nova lica.
"Do sada je iz kluba jedino otišao Milan Jevtović, a danas smo dobili dva pojačanja. Novi igrači Borca su Boris Bulajić, koji je stigao iz Sutjeske, i Lazar Jovanović, koji je nosio dres Mladosti iz Lučana. Biće još novina narednih dana'", rekao je Ilić.

Šef stručnog štaba Milorad Kosanović izrazio je nadu da će u narednih sedam dana znati kojim će igračima raspolagati na proleće.
"Igračima sam u svlačionici rekao da treba da budu ponosni na ono što su uradili jesenas, ali i da treba da nastave u takvom ritmu. To je prilika da se upišu zlatnim slovima u anale kluba, ali i steknu još veću afirmaciju. Borac je sebe postavio na poziciju koja mu i pripada. Očekujem da najmanje što rezultatski možemo da uradimo je da se plasiramo u plej off. Ne treba zanemariti ni takmičenje u Kupu gde želimo da stignemo do same završnice. Dogovor sa rukovodstvom kluba je da u narednih sedam dana definišemo sve nejasnoće oko igračkog kadra i spremni dočekamo prolećnu polusezonu", kazao je Kosanović.

Fudbaleri Borca će u Čačku raditi do 21. januara kada sledi odlazak na pripreme u Staru Pazovu gde će se raditi sedam dana. Posle kratkog boravka u Čačku, prvog dana februara se putuje u Ohrid na glavni deo priprema koji će trajati 14 dana i gde će biti odigran veliki broj kontrolnih utakmica.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: Nebojša Jovanović.


tagovi

SuperligaSrbijaSlobodan IlićMilorad KosanovićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara