"Kuća fudbala u Staroj Pazovi"
"Kuća fudbala u Staroj Pazovi"

Policija češlja i poslovanje FSS!

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.13. | 22:30

Novosti pišu da je pod lupom i izgradnja Kuće fudbala u Staroj Pazovi, poslovanje turističke agencije Plavi-plavi...

Kuća fudbala u Staroj PazoviFudbalska tragedija Srbije odavno se smučila svim ljubiteljima "bubamare", a čini se da se ponašanje "fudbalskih pregalaca", kako ih često nazivamo, konačno smučilo i policiji. Naime, Nedeljnik je već izvestio da bi tokom jeseni trebalo očekivati hapšenja među klupskim funkcionerima, a Večernje novosti u izdanju za četvrtak pišu da Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) ispituje poslovanje Fudbalskog saveza Srbije.

Pod lupom je i izgradnja i poslovanje Kuće fudbala u Staroj Pazovi, poslovanje turističke agencije "Plavi-plavi",  ali i pozajmice, krediti, tenderi.

Izabrane vesti

Policija već 20 dana lista dokumentaciju oko izgradnje Kuće fudbala, a u protekli pobedeljak ušla je i prostorije FSS.
"Postoje izvesne sumnje da je dodeljivanje poslova oko izgradnje objekta u Staroj Pazovi išlo preko bliskih i kumovskih veza, da nije ispoštovana zakonska procedura i da je proneveren novac. Naravno, to se sada sve proverava. Postoje indicije na teške zloupotrebe, ali da li ih je i bilo, znaće se kada završimo kontrolisanje FSS", kaže izvor Novosti blizak istrazi.

Kuća fudbala je, podsetimo, otvorena maja 2011. godine, a jedan od izvođača radova bila je firma "SMB gradnja" iz Subotice, vlasnika i direktora Predraga Petričevića, koji je tri meseca po otvaranju kompleksa u Staroj Pazovi uhapšen u akciji Šetač zbog sumnje da je utajio porez i prao novac.

Petričević je, inače, tokom izgradnje Kuće fudbala, koja je koštala oko 285 miliona dinara, dobio posao u vrednosti od tri miliona evra, ali je sporno i opremanje objekta.

Javni nabavku je raspisalo Ministarstvo omladine i sporta, sedam firmi je ispunilo uslove, a odmah se digla prašina zbog neregularnosti.

Primera radi, u vezi sa kupovinom nameštaja prihvaćena je ponuda skuplja za 120.000 evra.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FSSKuća fudbalaMUPpolicijareprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara