Pogledaš tabelu i pomisliš: Je li ovo neka greška?

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.12.18. | 10:45

Bežite od keca na Fener, za svaki slučaj

Adem Ljajić je iznudio penal i golom doneo pobedu Bešiktašu na velikom istanbulskom derbiju sa Galatasarajem, a da su neka srećnija vremena u Fenerbahčeu, uprava i navijači ovog kluba možda bi se radovali pomenutom rezultatu i probali da iskoriste poraz ljutog rivala. Ovako je, bar rezultatski, svejedno, pošto je Fener ove sezone neprepoznatljiv.

U jednom od poslednja dva kola turskog Superliga Fenerbahče dočekuje Kasimpašu (18.00, Sport Klub 1). Bukmejkeri i dalje veruju u domaćina, verovatno na konto stare slave, ali ovde i te kako treba biti oprezan. Pogled na tabelu verovatno tera mnoge da se zapitaju – da li radi o nekoj greški? Fener je na bod od zone ispadanja, dok je Kasimpaša druga na tabeli, sa pet bodova manje od prvoplasiranog Bašakšehira. Kasimpaša se nalazi u seriji od dve ligaške pobede, mada je stadion Fenera bauk. Jer u proteklih devet punih godina tamo je osvojila samo jedan bod.

Izabrane vesti

Fenerbahče se prilično popravio od promene trenera, ali i dalje iskazuje padove koje će, ako ih bude (a izvesno je da hoće), ambiciozna Kasimpaša umeti da kazni. Uostalom, Kanarinci su toliko puta izneverili sve kladioce da je GG jedini rezonski tip. Za hrabre - dvojka. Iz ovih ili onih razloga Kuman neće moći da računa na Žailsona, Soldada, Potuka, Gečtekina, Džigerdžija i Andrea Ajua koji je najbolji strelac ekipe sa skromna tri gola. Kako bilo, sve ovo dodatno otežava situaciju u kojoj je domaćin.

Podsetimo, posle poraza na domaćem terenu od Ankaragučua krajem oktobra (1:3), što je bila šesta prvenstvena utakmica zaredom bez pobede za Fenerbahče, otkaz je dobio trener Filip Koku. Holanđanin se nije proslavio pa se uprava kluba odlučila da otpusti Kokua, a na klupi ostavi Kokuovog zemljaka i donedavnog asistenta Ervina Kumana do kraja sezone.

Reč je o dve godine starijem bratu puno poznatijeg Ronalda koji trenutno sedi na klupi holandske reprezentacije. Iskusni Ervin je igračka legenda Groningena i PSV-a, a u trenerskoj karijeri vodio je Fejenord, Utreht, Ajndhoven i RKC Valvijk. Bio je selektor Mađarske, a kao asistent bratu radio je u Sautemptonu i Evertonu, pre nego što se ove sezone odlučio na angažman u Turskoj uz Kokua. Dosad je na klupi Fenerbahčea upisao dve pobede, isto toliko remija i poraz. 

TURSKA 1 - 14. KOLO

Petak
Konja - Alanja 2:0 (0:0)
/Jahović 52. Džonson 67/

Rize - Ankaraguču 1:1 (0:1)
/Umar 66 - El Kabir 20/

Subota
Antalija - Gectepe 1:0 (1:0)
/Ozkan 20/

Bašakšehir - Sivas 0:1 (0:1)
/Demir 35/

Kajzeri - Trabzon 0:2 (0:0)
/Ekuban 82, Amiri 90/ 

Nedelja
Bursa - Erzurum 2:1 (1:1)
/Meraš 36, Latovlevići 60 - Antaljali 45+3/

Bešiktaš - Galatasaraj 1:0 (1:0)
/Ljajić 18 penal/

Ponedeljak
18.00: (1,80) Malatija (3,50) Ahisar (4,70)
18.00: (1,75) Fenerbahče (3,70) Kasimpaša (4,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara