"Duel Subotića i Baraća"
"Duel Subotića i Baraća"

Podgoričani se spremaju za Cedevitu, a misle na Zvezdu: Neće joj biti lako u Morači

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.04.15. | 12:24

„Šanse u procentima su 60:40 za Budućnost“, kaže Igor Đaletić pred majstoricu polufinala plej-ofa

Duel Subotića i BaraćaKošarkaši podgoričke Budućnosti nisu uspeli da iskoriste dve prilike u Zagrebu za eventualni brejk, tako da je Cedevita izjednačila rezultat u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige na 2:2. Peti meč koji se igra u sredu, u Morači, daće odgovor ko će biti protivnik Crvennoj zvezdi u finalu, a trenera u stručnom štabu Đetića Igora Đaletića smo, pre svega, pitali da li je očekivao ovakav razvoj situacije u večitom derbiju.
Očekivao sam Zvezdu u finalu, jer je tokom cele sezone pokazala veliku ozbiljnost. Posle Partizanovog brejka očekivao sam, ipak, da će crno-beli trijumfovati i u trećoj utakmici što se nije dogodilo. Četa Dejana Radonjića me je demantovala, našli su put da naprave dva brejka i odu u finale“, konstatovao je Đaletić.

Već su iz tabora crveno-belih pručili  da u finalu priželjkuju Cedevitu. Zašto?
Verovatno što se Podgorica probudila i što nas navijači podržavaju u velikom broju. Biće puna Morača na petom meču, ali i ako izborimo prolazak u finale. Zvezdi neće biti lako da igra u našoj dvorani. I Cedevita i mi smo pokazali zavidan nivo igre“.

Izabrane vesti

Da se vratimo na dve poslednje utakmice u Zagrebu.
Imali smo dve brejk šanse, ali ih nismo iskoristili. Cedevita ima odličan sastav, a mi smo bukvalno bili na maksimumu. U prvom meču smo zakazali u segmentima koji su bitni protiv Cedevite. Drugi susret je bio znatno korektniji, ali procenat šuta nije bio dobar“.

Ko je više psihički opterećen pred petu utakmicu u Podgorici?
Opterećena su oba sastava. Mi zato što želimo da odbranimo našu poziciju dva koju smo imali cele sezone i na korak smo od Evrolige. Cedevita je opterećena svojim ambicijama, budžetom... Oba tima imaju zašto da se bore. Biće težak meč, imaćemo prednost domaćeg terena, ali moramo da pokažemo stabilnost i zrelost“.

Ko ima veće šanse?
Mislim da je odnos u procentima 60:40 za Budućnost“, zaključio je Đaletić.

Piše: Đurće Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

(FOTO: abaliga.com/Cedevita/Marin Sušić)


tagovi

Jadranska ligaIgor ĐaletićCrna GoraBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara