""
""

Počinje trka za Žućkovu levicu! Osam najspremnijih je na startnoj liniji, ko će osvojiti niški maraton?

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.16. | 08:47

Sve je spremno za početak 51. izdanja nacionalnog kupa, 14. koje nosi naziv legendarnog asa i jednog od najboljih srpskih košarkaša svih vremena...

Došlo je vreme za četvorodnevni maraton najspremnijih! Tokom naredna četiri dana osam najboljih klubova iz Srbije vodiće iscrpljujuću i ljutu bitku za prvi košarkaški trofej u sezoni, a sastav s najviše snage, izdržljivosti i umeća biće dostojan toga da u svojim rukama drži najvažniji pehar - čuvenu Žućkovu levicu!

Izabrane vesti

Pobednik Kupa Radivoja Koraća ponovo se traži u čuvenoj niškoj tvrđavi, dvorani Čair, koja će u periodu od 18. do 21. februara biti epicentar dešavanja u zemlji košarke. I to rekordni 12. put. Iako često osporavan, bitka za Sveti gral umela je često da postavi jasnu granicu između dva dela sezone i donese prevagu u konačnoj poteri za svim blistavim odličjima do kraja takmičarske godine. Da razdvoji pobednike od onih koji su ostajali praznih šaka, da unese enormnu dozu energije i samopouzdanja u timove koji su ranije umeli da ostanu bez daha usled paklenog rasporeda i ritma utakmica. 

Zato se postavljaju jasna pitanja - hoće li se Crvena zvezda i po četvrti uzastopni put okititi lovorikama i tako prestići Partizan po broju osvojenih nacionalnih kupova u 21. veku? Može li Mega Leks konačno da uradi ono što nije uspeo tokom prethodne dve godine? Ima li Partizan dovoljno municije da potpuno preokrene sezonu? Šta mogu najkvalitetniji klubovi iz Košarkaške lige Srbije? Sve će biti poznato u nedelju uveče. 

Kostur žreba za ovaj turnir takav je da ljubitelje igre pod obručima u polufinalu čeka pravi spektakl. Tačnije, prema prvim projekcijama, na programu će se naći još jedan večiti derbi dva najveća srpska kluba, Partizana i Crvene zvezde. Kao i prošle godine, kada je klub sa Malog Kalemegdana stigao do trećeg vezanog odličja. Naravno, okršaj dve ekipe sa najviše osvojenih titula dogodiće se samo u slučaju ako uspešno preskoče prve protivnike, FMP i Smederevo. 

U drugom delu kostura Mega Leks važi za apsolutnog favorita u konkurenciji domaćeg Konstantina, protiv kojeg će i otvoriti program na ovogodišnjem završnom turniru, te Metalca i čačanskog Borca, kojima je polufinale u ovom trenutku premija. 

Redakcija portala MOZZART Sport potrudila se da predstavi ambicije, želje i planove svih osam klubova pred početak Kupa Radivoja Koraća, a najave ih svih osam tabora možete pronaći u linkovima ispod teksta.

>>>> Protiv Mege igramo za čast KLS, ostavićemo poslednju kap znoja na parketu! <<<<

>>>> Zagorac pred Konstantin: Dobili smo najnezgodnijeg mogućeg protivnika <<<<

>>>> Vrebaju šansu iz senke: Nikad ne otpisujte Partizan <<<<

>>>> Klipa: Nemamo mnogo šanse protiv Partizana, ali ako nas budu potcenili… <<<<

>>>> Čačani sanjaju polufinale: Metalac je najmanje zlo koje je moglo da nas snađe <<<<

>>>> U Metalcu ne razmišljaju o Kupu: Nemamo velike ambicije, mislimo na Olimpiju <<<<

>>>> Jedva skupismo za kombi do Niša, samo da Zvezda ne zapinje previše <<<<

>>>> Crvena zvezda kreće u odbranu Žućkove levice, ali još se ne zna ko će igrati <<<<

Raspored mečeva, četvrtfinale:

Četvrtak:

17.00 Mega Leks – Konstantin

21.00 Partizan – FMP

Petak:

18.00 Metalac – Borac

21.00 Crvena zvezda – Smederevo

* (Prenosi svih utakmica na televiziji Arenasport)

PRIPREMILI: Marko Protić, Strahinja Klisarić i Nikola Stojković

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaSmederevo 1953FK PartizanMetalac ValjevoMega LeksKup Radivoja KoraćaKK KonstantinKK Borac ČačakJadranska ligaFMPFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara