""
""

Počelo je - brejkom! Vrhunska drama u Atini, PAO poništio kapital Olimpijakosa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.05.16. | 20:28

Zeleni ostavrili veliku pobedu na gostovanju u prvom meču finalne serije, Papanikolau promašio trojku za pobedu u poslednjem sekundu

Kao to se i očekivalo, početak finalne serije u plej-ofu grčkog šampionata je doneo vrhunsku dramu kako to samo ume da bude u najvećem gradskom derbiju evropske košarke. Olimpijakos je već na startu prokockao prednost domaćeg terena koja je u prethodnim sezonama uglavnom bili ključna za konačan rasplet. Panatinaikos je kao gost u paklenoj atmosferi dvorane Mira i prijateljstva savladao Olimpijakos 83:81 i napravio brejk već na startu!

Izabrane vesti

Panatinaikos je sjajno otvorio utakmicu i kontrolisao situaciju na terenu. Kalates je bio nerešiva enigma za odbranu Olimpijakosa i radio je šta je hteo na parketu, pa je PAO već krajem prvog kvartala prvi put došao do deset poena prednosti (23:13). U drugoj četvrtini se raspucao Feldin i počeo da trojkama rešeta koš domaćina, a posle koša Raduljice, Zeleni su imali i 12 poena suficita (33:21). Međutim, tada se razgoropadio Vasilis Spanulis i minijaturom u svom stilu udahnuo život Olimpijakos. Popularni Bili je u drugoj četvrtini ubacio 10 poena i smanjio prednost gostiju na samo poen, ali su Papas i Feldin trojkama doneli Pedulakisovom timu obećavajućih šest poena prednosti na poluvremenu. Bilo je 47:41.

Ali Olimpijakos je tim koji se nikad ne predaje i ništa nije bilo gotovo. Papapetru, Lodžeski i Printezis su počeli u trećem kvartalu da ponovo tope prednost velikog rivala iako je Spanulis promašivao, da bi Nikola Milutinov zakucavanjem i dodatnim slobodnim bacanjem vratio Olimpijakos u vođstvo prvi put posle poečtka utakmice (59:58), a onda je usledila i trojka Papaterua za četiri poena razlike. Panatinaikosu je ušla voda u uši, ali je imao fenomenalnog Feldina koji je nastavio da zatrpava koš Olimpijakosa, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa samo poenom razlike u korist Olimpijakosa (62:61).

Poslednji kvartal je bio pravi rat. Igrale su se čelične odbrane i promašivalo se na obe strane. Lodžeski je držao Olimpijakos u egalu, na drugoj strani su trojke pogađali Dijamantidis, Focis i Kalates. Minut pre kraja je bilo samo poen prednosti za Olimpijakos. Na šut se podigao neuništivi Adonis Focis i pogodio trojku 40 sekundi pre kraja meča za velikih četiri razlike u korist Zelenih (80:76).

Uzvratio je na isti način sjajni Lodžeski i ušlo se u penal završnicu. Olimpijakos je izabrao da pravi faula na Papasu, a ovaj je ostao hladan kao špricer i u paklenoj atomsferi pogodio oba penala. Isti učinak je na drugoj strani terena imao Spanulis 12 sekundi pre kraja. Dijamantidis je pogodio samo jedan penal i dao nadu Olimpijakosu. Papanikolau je šutirao trojku u posledjem sekundu za pobedu - i promašio!

Više raspoloženih igrača je imao PAO i možda u tome leži ključ tesne pobede. Kalates je ubacio 16, Feldin 15, Focis 13, Gist 11, a Dijamantidis 10 poena. Srpski reprezentativac Miroslav Raduljica je završio meč sa četiri poena. Na drugoj strani je odličan bio Lodžeski koji je dao 21 poena, Printezis je ddao 17, a Spanulis 15, ali je u drugom poluvremenu mnogo promašivao. Nikola Milutinov je dao tri poena.  

PAO je napravio ogroman kapital u prvom meču finalne serije! Sledeći meč se igra u nedelju u OAKA Areni, a Panatinaikos ima šansu da drugom pobedom dovede ljutog rivala na ivicu sloma i u gotovo bezizlaznu poziciju s obzirom da se igra na tri pobede…  

(FOTO: paobc.gr / V. Stolis)


tagovi

PanatinaikosOlimpijakosNik KalatesEvroligaAdonis Focis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara