""
""

Počelo je! Arsenalov pad krenuo na Gudisonu - Ešli Vilijams je gorka Karamela! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.16. | 22:35

Everton savladao favorizovane Tobdžije na svom terenu - 2:1

Izgleda da je Arsenalov pad u borbi za šampionsku zvanično počeo. Izabranici Arsena Vengera srušeni su na Gudison parku u Liverpulu, gde ih je nadigrao ili bolje reći nadmudrio domaći Everton i ostavio ih na tri boda udaljenosti od vodećeg Čelsija, koji sutra u Sanderlendu ima priliku da dodatno uveća svoju prednost. Tobdžije su u poslednjih 15 utakmica primile samo jedan gol glavom, a večeras oba. Onaj odlučujući postigao je Ešli Vilijams u 86. minutu - 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Arsenal je prvi poveo na ovoju utakmici, zahvaljujući srećnom golu Aleksisa Sančeza iz slobodnog udarca, a sve do 44. minuta delovalo je da gosti imaju kontrolu igre i rezultata. Međutim, Lejton Bejns je iskoristio loše postavljanje odbrane Tobdžija, pronašao usamljenog Šejmusa Kolmena i sve je po goste krenulo naopako.

Do prelomnog trenutka utakmice igrao se vrlo otvoren meč, napadali su i jedni i drugi, ali nije bilo previše izrazitih prilika pred dva gola. Ipak, nakon gola Vilijamsa na terenu je nastala potpuna ludnica, a vrhunac drame dostignut je u četvrtom minutu nadoknade, kada je Ivobijev udara izblokiran na gol liniji domaćeg tima. Već u sledećem napadu Lukaku nije uspeo da dođe do situacije da uputi loptu u Arsenalovu praznu mrežu, jer je Peter Čeh kasnio sa povratkom iz kaznenog prostora Karamela.

Tobdžijama je ovo bio prvi poraz u Premijer ligi nakon 14 mečeva ili još od prvog kola i derbija sa Liverpulom na Emirejtsu.

Ubedljiva pobeda nad Mančester Sitijem ipak nije dala dovoljno elana i samopuzdanja zvaničnom šampionu Engleske, Lesteru, koji je večeras razočarao na Vitaliti stadionu u Bornmutu - 1:0 (1:0).

Izabranike Klaudija Ranijerija potpuno je isekao pogodak Marka Pjua u 34. minutu, nakon odbijene lopte i intervencije Roberta Cilera.

Gosti su na sve načine pokušavali da se vrate u utakmicu i izbegnu poraz, ali su u ključnim trenucima bili previše bropleti. Kako stvari stoje, Lisice će teško izbeći borbu za opstanak u elitnom rangu ove sezone.

PREMIJER LIGA, 16. kolo:

Utorak:
Bornmut – Lester 1:0 (1:0)
/Pju 34/

Everton - Arsenal 2:1 (1:1)
/Kolmen 44, Vilijams 86 - Sančez 20/

Sreda:
20.45 Midlsbro – Liverpul
20.45 Sanderlend – Čelsi
20.45 Vest Hem – Barnli
21.00 Kristal Palas - Mančester jun.
21.00 Mančester Siti – Votford
21.00 Stouk – Sautempton
21.00 Totenhem – Hal
21.00 VBA - Svonsi

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksis SančezArsenalEngleskaEšli VilijamsEvertonEvropaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara