""
""

Po ovoj statistici Ibra, Ba i Ibišević su najkorisniji napadači sveta

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.01.13. | 16:17

Gledajući procenat golova postignutih u odnosu na ostatak ekipe Šveđanin, Senegalac i Bosanac su ispred Mesija, Ronalda i Falkaa…

 

Izabrane vesti

Realno gledajući od Lea Mesija trenutno nema boljeg napadača na svetu. Uostalom, čovek je postigao 91 gol u 2012. godini što je podvig kojem niko nije ni blizu.

Ali, zanimljivo je videti poređenje koji napadač statistički najviše znači svojoj ekipi. Gledajući broj postignutih golova u odnosu na ukupan broj golova ostatka ekipe, Zlatan Ibrahimović je najkorisniji napadač u dosadašnjem delu sezone. Računajući nastupe u prvenstvenim mečevima. Popularni Ibrakdabra je dao 18 prvenstvenih golova i prvi je strelac lige. Ukupno toliko golova su postigli svi ostali igrači Pari Sen Žermena, što znači da je Šveđanin postigao 50 odsto golova svog tima.

Isti procenat ima i Demba Ba u Njukaslu iz kojeg je nedavno prešao u Čelsi. Senegalac je bio strelac 13 golova od ukupno 26 koliko su dale Svrake. Iza njih je napadač Štutgarta Vedad Ibišević sa procentom uspešnosti od 47,61 odsto, što je u prevodu 10 od ukupno 21 gola Švaba.

Njima uz rame je i Radamel Falkao strelac 17 od ukupno 37 golova madridskog Atletika. Svi ostali su daleko iza. Ali, statistika je jedno, a realnost nešto savim drugo. U toj relanosti je neukusno poređenje Mesija i Ibiševića.

 


tagovi

Demba BaEngleskaEvropaFrancuskaLionel MesiNemackaPari Sen ŽermenPremijer ligaPrimeraŠpanijaStutgartVedad IbiševićZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara