"Proglas navijača OFK Beograda"
"Proglas navijača OFK Beograda"

Plava unija digla glas: Nećemo da budemo Zvezdina filijala, OFK je postao sinonim za muljatore, klub koji igra kako mu se kaže

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.08.15. | 14:21

“Uprava napolje“, ori se i na Omladinskom stadionu. Navijači tvrde da predsednik Drakče Dimitrijević samo čuva mesto “vladaru iz senke“ Zvezdanu Terziću

Proglas navijača OFK BeogradaProtesti na crveno-beloj strani Topčiderskog brda, prostesti i na Karaburmi. Posle kontroverzne pobede Crvene zvezde nad OFK Beogradom na startu superligaške sezone navijači su digli glas. I jedni i drugi traže ostavke. Delije nezadovoljne izgledom ekipe na početku takmičarske godine, Plava unija zbog toga što je OFK "postao sinonim za naprljavije muljatorske radnje", zato što je okarakterisan kao "hodajući cirkus, jeftino lutkarsko pozorište".

Plava unija stoga traži ostavke rukovodstva na čelu sa predsednikom Drakčetom Dimitrijevićem, koji prema mišljenju navijača OFK Beograda samo čuva mesto generalnom direktoru Zvezde Zvezdanu Terziću, “vladaru iz senke“ u klubu sa Omladinskog stadiona.
"Kao što smo u Nišu, nakon utakmice protiv FK Crvena Zvezda, stavili do znanja srpskoj javnosti, rešeni smo da se borimo protiv svih onih koji narušavaju ugled našeg kluba! Branimo Beograd od onih koji se bave lažima, manipulacijama i podvalama, a direktno rade u interesu rivalskih klubova", navodi se u saopštenju navijača OFK Beograda, koji su posebno besni zbog toga što je prema njihovom mišljenju neuobičajeno veliki broj policajaca pokušao da ih spreči da uđu na subotnju utakmicu sa Voždovcem.

Izabrane vesti

Penal za OFK? (VIDEO)

OFK je posle spornog penala dobio taj meč sa 2:1, ali se sa tribina orilo: “Uprava napolje“.
"Tokom cele utakmice su se čule pesme protiv onih kojima fudbal i sport uopšte ne znače ništa. Ustali smo protiv onih koji su tu samo da iscede, za svoje bestidne porive, sve što mogu iz nečega što je stvarano više od 100 godina. Ovakvim ’zamaskiranim’ potezima, ’uprava kluba’ još jednom je pokazala da se boji bilo kakvih poruka sa tribina i istine. Nedefinisane sankcije i sabotaže daju nam samo još veći podstrek da se kao navijači svim legalnim sredstvima borimo do kraja. Za naš OFK Beograd koji volimo. Za klub pravih vrednosti i ponosa. Za istinu!", ističe Plava unija.

U proglasu koji je deljen navijačima na Karaburmi navodi se da OFK Beogradu u prvom kolu protiv Zvezde “nije dozvoljeno da igraju fudbal“.
"Muka nam je! Muka nam je od vaših izjava, od vašeg laganja. Vaših konferencija i mazanja. Ne želimo da budemo filijala posrnulom klubu i ljutom protivniku. Vašin manirima od nekadašnjeg kluba koji prati romantika stvorili ste fudbalskog potrčka koji igra kako mu se kaže... Dosta je! Odlazite što dalje. Ostavite OFK Beograd onome kome pripada... Hoćemo ponosan OFK Beograd".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zvezdan TerzićSuperligaSrbijaPlava unijaOFK BeogradDrakče Dimitrijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara