"Džejms Gorfin"
"Džejms Gorfin"

Platio 10.000 da bi igrao za omiljeni klub, nije izdržao ni 10 minuta

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.13. | 17:44

"Dok gledaš meč sa tribina misliš da bi mogao bolje od onih na terenu, ali je u realnosti poptuno ludo koliko je sve brzo", kaže Džejms Gorfin, vatreni navijač Maklesfilda

Džejms GorfinNe tako davno engleski trećeligaš je osmislio posve originalan način da popuni rupu u klupskom budžetu – da naplati, ali zaista naplati mesto u timu (radi se to i u mnogo većim klubovima, ali ispod žita). Inicijalna ponuda je bila 20.000 funti za meč i to ne bilo kakav. Već takmičarski, u prvenstvu ili Kupu.

Međutim, od toga se brzo odustalo zbog brige uprave takmičenja da bi ovako neobičan način trgovine mogao da postane praksa. Uprava Maklesfilda se nije dala, pa je snizila apetite i zatražila 10.000 funti za mesto u timu za prijateljsku utakmicu.

Izabrane vesti

I nije dugo čekala da se pojavi lokalni biznismen. Džejms Gorfin zavukao je ruku u džep kako bi ostvario dečački san. I to ne protiv bilo koga – rival je bio premijerligaš Stouk Siti.

Vatreno krštenje u punom smislu.

Gorfinova supruga i deca su bili na tribinama, navijači oduševljeni što je jedan od njih konačno na terenu, ali je sve trajalo svega devet minuta. U pokušaju da stigne jednu dugu loptu Gorfin je istegao prepone pa je morao van terena.

Verovatno se nikada nije desilo da jedna profesionalna karijera bude okončana zbog tako naivne povrede.
"Svi volimo da dok gledamo utakmicu mislimo kako bismo mogli bolje od onih na terenu, ali nije baš tako lako. Možda ti se čini da ćeš imati gomilu vremena da smisliš najbolji potez, ali je u realnosti potpuno ludo koliko brzo te čuvari stignu. Par puta su me momci iz Stouka dobro odalamili. Mnogo mi je žao što nisam izdržao više. Zamislite da sam ostao do kraja. I dao gol! Ali dobro, proći će sve uz par pića u pabu", sumirao je utiske Gorfin.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džejms GorfinEngleskaEvropaMaklesfildmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara