"Ser Čarls Barkli"
"Ser Čarls Barkli"

Plaćamo ih 40.0000.000 dolara, a ne mogu da igraju dan za danom!?

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.17. | 13:30

Legendarni ser Čarsl Barkli ima šta da kaže razmaženim NBA zvezdama

Ser Čarls BarkliČarls Barkli je istinska legenda NBA. Nikada nije osvojio šampionski prsten, ali je zato ostavio izuzetno dubok trag. Što "izmišljanjem" uloge snažnog krila, što legendarnim duelima sa Majklom Džordanom i ostalim junacima koji su gospodarili parketima najjače košarkaške lige na svetu krajem minulog veka. A član je i izvornog "Drim tima" iz 1992.

Ono što ga je posebno izdvojilo je njegov jezik, zbog kojeg je naravno i dobio nadimak "Lajavi". Nikada se nije uzdržavao da dobro ispsuje i pripreti, čak i fizički napadne rivale u toku meča, a i kada bi odgovarao na pitanja novinara, nije se suzdržavao.

Izabrane vesti

On politički pripada manjini, to jest Afroamerikancima koji glasaju za republikance, što dodatno nervira i njegove "sunarodnike". Ali njega je oduvek briga i - što na um to na drum. Sada u ulozi TV komentatora  Čarls Barkli, košarkaški penzioner nije više tako lud, ali ponekad ume da podseti na stare dane. I da pritom pogodi suštinu.

Barkli je bio beskompromisan an parketuPoslednji komentar kojim je "podigao mnoge obrve" je se odnosi na novi NBA kalendar koji je produžen, dok je zadržan isti broj utakmica. Razlog zašto su se u ligi odlučili na to je da bi se što više izbegle vezane utakmice jednog tima. To je zaista ponekad veliki problem, ali Barkli ne misli tako:
"Znate šta, te jadne bebice ne mogu da igraju vezane utakmice!? Oni zarađuju po 20-30-40 miliona dolara, a mi samo brinemo kako da im bude što udobnije i lakše. Jer ne bismo da ih stresiramo za 40.000.000! Jer privatni avioni i hoteli sa četiri zvezdice nisu dovoljni... Baš sam ljut na NBA što ne kaže ovim momcima - znate šta, mi vas plaćamo 30-40.000.000, a vi ne možete da igrate dva meča dva dana zaredom?! Za mene je to šala. Mi smo leteli običnim letovima, pa smo igrali vezane utakmice. NBA pravi veliku grešku!".

Regularni deo NBA sezona igra od 17. oktobra do 11. aprila, plej-of od 14. aprila do 28 maja, dok finale počinje 31. maja.

(foto: Action Images)

 


tagovi

Čarls BarkliNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara