"NEŠ I RUBIO U DUELU"
"NEŠ I RUBIO U DUELU"

Pismo Stiva Neša za navijače Lejkersa

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.11.14. | 14:18

"Oduvek sam bio jedan od najvećih radnika u NBA ligi. Protekle dve godine sam radio kao pas, ne samo da bih prevazišao povrede, već da bih pronašao i formu koja bi inspirisala čitavu franšizu i navijače"

NEŠ I RUBIO U DUELU

Stiv Neš je već dve sezone praktično stalno povređen a i kad nije, njegova produktivnost bila je značajno ispod nivoa na koji smo svi navikli. Ipak Lejkersi mu duguju još 9.7 miliona dolara za ovu sezonu, a besni navijači Lejkersa, nerazumno su očekivali da se Kanađanin odrekne plate i završi karijeru. Evo šta je Neš odgovorio Jezerdžijama:

Izabrane vesti

Ne želim da budem smetnja, ali osećam da je najbolje da se lično obratim svima.

Hiljadu milja je na mojim leđima. Tri uklještena pršljena, stenozu nerava i spondilozu. Posle utakmica često ne mogu da sedim ispravno u autu na putu ka kući, pa možete da zamislite u kakvom položaju vozim... Većinu noći provedem u grčevima, nemam sna, ponekad i nedeljama. Ipak to je ono što dobijete posle više od 1300 utakmica u NBA ligi. Naravno, nikako ne želim da izazovem sažaljenje, već samo da objasnim o čemu se zapravo radi.

Oduvek sam bio jedan od najvećih radnika u NBA ligi. Protekle dve godine sam radio kao pas, ne samo da bih prevazišao povrede, već da bih pronašao i formu koja bi inspirisala čitavu franšizu i navijače. Očigledno produkt svega je katastrofalan, ali to ne menja činjenicu da sam mnogo toga žrtvovao zbog košarke.

Razumem zašto su navijači razočarani. Nisam bio sposoban da igram puno utakmica na nivou na kojem smo svi navikli. Nažalost i to je deo sporta i to se dešava svakom timu, svake sezone. Očajnički sam želeo da bude drugačije.

Takmičarski duh, profesionalizam i nada,  da ću uspeti sve da preokrenem, su me održali u ovoj borbi. Kako je legendarni trener, Geri Viti, koji je moj blizak prijatelj,  rekao: „Uvek poslednji saznaš”. Dve godine mi je trebalo da shvatim da je neodgovorno, da nastavim ovim tempom iako su mi leđa bila u katastrofalnom stanju,

Teško je shvatiti o čemu govorim ako niste igrali u NBA ligi, ali postoji ogromna razlika između košarke i golfa, pešačenja, pa čak i amaterske partije tenisa. NBA košarka me onesposobi za normalan život u periodu od par nedelja. Čim se od vas traži da ubrzavate i usporavate, čuvajući Stefa Karija ili Kajrija Irvinga, to je potpuno druga vrsta fizičke aktivnosti.

Radim ono što sam i uvek do sada. Delim deo svoje privatnosti na način na koji svi to rade. U budućnosti se nadam da ću uspeti da povratim fokus, i pomognem Lejkersima. Tim će uskoro biti pravi a Stejpls će da puca!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Los Anđeles LejkersNBA ligaStiv Nes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara